• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Концепція енергетичної безпеки України передбачає системну відбудову ГЕС – Віктор Ющенко

    Опубликовано: 2005-12-22 10:51:00
    Нова концепція енергетичної безпеки України передбачає спеціальну програму з відбудови гідроелектростанцій, повідомив Глава держави.
     
    «Безумовно, за останні роки через дефіцит фінансування, відсутність програм реанімації гідроелектростанцій було втрачено багато перспективних потужностей, тому в рамках формування нової програми енергетичної безпеки України ми робимо спеціальну програму з відбудови ГЕС», – сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам під час візиту на Каховську ГЕС. Глава держави додав, що нині, залежно від пори року, гідроенергія складає лише 2-5% енергетичного балансу України.
     
    Ця програма також передбачає комплекс заходів щодо функціонування невеликих гідроелектростанцій на малих річках. Цей проект, за словами Президента, стосується передусім Західної України і Побужжя, «де ця практика традиційно була досить розвиненою». «Там є кілька десятків ГЕС , які сьогодні можна підняти і які можуть працювати на двох-трьох турбінах, виробляючи для регіону електроенергію», – сказав Віктор Ющенко.
     
    Говорячи безпосередньо про Каховську ГЕС, Глава держави відзначив, що вона потребує модернізації. «Сама станція потребує розширення, тому це ми виводимо в окремий проект у контексті енергетичної програми України. Я переконаний, що він буде виконаний в короткі строки і в повному обсязі», – сказав Президент.
     
     Прес-служба Президента України







     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.