• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Позиція бізнесу посприяла зниженню ставки НБУ до 12,5%

    Опубликовано: 2017-05-25 15:29:44

    Національний банк прийняв рішення про незначне зниження облікової ставки – до 12,5%.  Напередодні ділова спільнота ініціювала спільне із Кабміном, НБУ та експертами засідання щодо вирішення проблеми доступу виробників до фінансових ресурсів. Останнє  має бути проведене вже найближчого місяця та запропонувати реальні механізми активізації кредитування реального сектору економіки, підтримки економічного зростання. Сюди належить і значне зниження облікової ставки регулятором та, відповідно, ставок комерційних банків. На цьому наголосили в УСПП.
    Активізації кредитування мають сприяти  програми кредитної підтримки малого та середнього бізнесу, включаючи створення фондів гарантування кредитів МСП на засадах партнерства держави і бізнесу, із залученням кредитних коштів, інвестицій та технічної допомоги міжнародних організацій. Ця та інші пропозиції сформульовані в Антикризовій програмі спільних дій влади та бізнесу. Кінцеві варіанти пропозицій асоціацій бізнесу, експертів тощо будуть сформульовані за результатами засідання Антикризової ради громадських організацій 1 червня.
    «Наразі підприємництво гостро відчуває брак обігових коштів. Відкриття  доступу до фінансових ресурсів на привабливих умовах значно стимулюватиме  виробництво, створюватиме робочі місця та об’єктивно просуватиме  самозайнятість. Про перспективу кроків назустріч діловій громаді свідчать і цифри: частка тільки малого і середнього бізнесу у ВВП України в 2015 році була 59%. Із розвитком ділового клімату ця цифра значно зросте», – зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.
    Нагадаємо, саме ці завдання ставить перед собою і Стратегія розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) в Україні на період до 2020 року, схвалена днями урядом.
    «Міцне партнерство та взаємовідповідальність держави і приватних структур, бізнесу дозволить ефективно впровадити необхідні зміни для росту економіки та платоспроможності населення», – підкреслив А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.