• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Потрібні не переможні реляції, а продумана державна економічна політика

    Опубликовано: 2017-05-25 13:16:20

    Підсумки роботи економіки України за квітень та чотири місяці 2017р. довели, що звіти про подолання соціально-економічної кризи  і переходу до довгоочікуваного зростання є дещо передчасними.  Отже, країна потребує більш міцної і системної державної політики економічного відродження, модернізації промислового комплексу. Такої думки дотримуються в УСПП.
    Промислове виробництво в Україні за квітень скоротилося порівняно з квітнем минулого року на 6%, за січень-квітень 2017р. стосовно відповідного періоду 2016р. індекс промислової продукції склав 98%, в т.ч. в видобувної промисловості – 91%, в поставках електроенергії і газу – 96%. У квітні майже на третину впала виплавка сталі.
    «Згадаємо, за підсумками 2016р. промвиробництво в Україні зросло на 2,4 %. Промислова спільнота неодноразово закликала не займатися переможними реляціями, а тверезо оцінити, що таке зростання відбулося на фоні 17-відсоткового падіння за 2014-2015рр., та напрацювати заходи з прискореного подолання такого відставання.  Просте повернення до минулих результатів   потребує дуже значних зусиль, а якщо врахувати, що світова економіка зробила вагомий крок  вперед, то економічну політику треба будувати  зовсім в іншому дусі –  наступальному, системному, розрахованому на коротку, середню та довгострокову перспективу», – переконаний президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах. 
    Структурні економічні зміни,   пріоритетне  стимулювання економічного розвитку,  ефективна та сучасна інноваційно-інвестиційна політика, доступ  виробників до кредитних ресурсів, сприятливий підприємницький клімат,  повна ліквідація бар’єрів на шляху малого і середнього бізнесу –  винні бути основні  параметри державної стратегії економічного розвитку. Підготовлена Антикризовою радою громадських організацій Антикризова програма спільних дій влади і бізнесу через  якість  змісту, врахування позиції  сотень фахівців промисловості та експертів, може буди потужною основою такого державного документу.
    Анатолій Кінах нагадав, що в країні створений Національний комітет з промислового розвитку під керівництвом Прем’єр-міністра країни. Нині він займається проблемами доступу реального сектору економіки до фінансових ресурсів, розширення  індустріальних та технологічних парків, створення спеціальних режимів інвестиційної та інноваційної діяльності в промисловості, намагається запобігти  відтоку кадрів з промислового сектору та удосконалити  професійну підготовку фахівців індустрії  – від робітників до інженерів вищої ланки.   За його наполяганням затверджена постанова КМУ щодо  надання  часткової компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки.
    На початку червня заплановано засідання Антикризової ради громадських організацій, яке має обговорити доручення прем’єр-міністра  до уряду, керівників центральних органів влади щодо впровадження механізмів, спрямованих на здешевлення кредитних ресурсів для підприємств реального сектору економіки, інших найактуальніших проблем економічного сектору.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.