• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іван Сахань: стаж і безпосередньо участь найманих працівників та роботодавців у сплаті пенсійних внесків повинні стати основою для нарахування пенсій

    Опубликовано: 2005-12-22 10:23:00
    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань повідомив журналістам, що, для того аби не допускати диспропорцій у розмірах пенсій, верхня межа була обмежена рівнем, з якого сплачуються страхові внески в Пенсійний фонд — 4100 гривень. Відповідні пропозиції Уряд вніс до бюджету на 2006 рік, намагаючись таким чином певною мірою врегулювати пенсійні питання.
     
    Стратегією подальшого розвитку пенсійної системи передбачено, що усі спеціальні закони мають бути приведенні до єдиних базових принципів, передбачених Законом України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Тобто всі застраховані особи, незалежно від того, ким і де вони працюють, мають одержувати однакові можливості для отримання пенсій солідарної системи. А пільги, які в більшості країн світу теж не є винятком, існують як форма підтримки тих чи інших категорій громадян і повинні бути переведені в професійні додаткові недержавні пенсійні фонди. Тобто, застрахована особа спільно з роботодавцем повинна формувати ту частину додаткової пенсії, яка відповідно до закону має право на існування не в солідарній системі, а в додатковому недержавному пенсійному фонді.
     
    „Тому потрібно подбати щоб було відновлено страхові принципи пенсійної системи, а стаж та безпосередньо участь найманих працівників і роботодавців в сплаті пенсійних внесків були основою для нарахування пенсій,”— наголосив міністр.
     
     MLSP.GOV.UA
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.