• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: Мінфін не виконав зобов’язання представити стратегію розвитку державних банків до 15 травня

    Опубликовано: 2017-05-25 08:59:37

    Міністерство фінансів України не виконало зобов’язання представити профільному комітету Парламенту Стратегію розвитку державних банків до 15 травня. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на комітетському засіданні.
    В результаті Комітет ухвалив рішення звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра фінансів України Олександра Данилюка з листом, у якому наголосити на неприпустимості відсутності в Уряді системного бачення розвитку державних банків та поставити вимогу назвати конкретні терміни презентації стратегії профільному Комітету Верховної Ради.
    За словами Сергія Рибалки, пізно ввечері вівторка, напередодні засідання комітету Міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв бути присутнім на засіданні у середу, але знову не з’явився.
    «Я дуже сподіваюсь, що Міністр фінансів не братиме прикладу із голови Національного банку, яка зайняла повністю конфронтаційну позицію, та все ж таки почне відвідувати наші засідання. Насправді усі члени Комітету переконані: фахове спілкування із Міністром фінансів повинно відбуватися щомісяця, а не раз на рік. Цього вимагає вкрай складна ситуація у фінансовій сфері. Ми ще не вийшли із найглибшої у світі фінансово-банківської кризи. І від щоденної взаємодії Мінфіну, Мінекономіки та НБУ із Верховною Радою залежить майбутнє української економіки. Подивіться лише на рівень проблемних кредитів, який сягнув просто загрозливих показників», - сказав Сергій Рибалка.
    Він підкреслив, що головною стратегічною метою існування державних банків має стати стимулювання економічного зростання та зміни структури економіки через дешеве кредитування українських підприємств із достатнім рівнем технологій та доданою вартістю.
    «Потрібно поєднати ефективну грошово-кредитну політику Національного банку із урядовими програмами стимулювання української промисловості та секторів високотехнологічних послуг. Для цього маємо прискорити побудову розгалуженої системи інститутів розвитку. Саме вона має слугувати каналом донесення коштів державного бюджету, продуктивної емісії НБУ та міжнародних донорів напряму до вітчизняного виробника. Із мінімальним впливом на рівень інфляції. Звичайно, на її побудову піде кілька років», - сказав голова фінансового комітету Верховної Ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.