• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Урядова стратегія підтримки малого бізнесу повинна мати практичне наповнення

    Опубликовано: 2017-05-25 08:52:28

    Уряд нарешті схвалив та презентував Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) в Україні на період до 2020 року, на чому ділова спільнота напостоювала вже давно. Це повинно стимулювати самозайнятість, створити нові робочі місця,  зупинити тенденції бізнес-міграції. Після останніх шокових новацій, що призвели до закриття більше 300 тис. ФОПів, боротьби із височезними штрафами та тарифами, крок назустріч малому бізнесу є більш ніж доцільним. Ділові асоціації, такі як УСПП, його партнери, сприятимуть максимально практичному наповненню вказаної стратегії та вимагатимуть того ж і від уряду.
    На цьому наголосили в УСПП. В організації додали, що державно-приватне партнерство в даному напрямі активізувалось. За вимогою підприємницької громади вже до кінця червня буде проведено спеціальне засідання Кабміну, Національного банку та бізнес-асоціацій щодо вироблення механізму доступу вітчизняних виробників до фінансових ресурсів. Вже є відповідне урядове доручення.
    «Нестача коштів у підприємств для модернізації, підтримки і розвитку своєї діяльності – одна з найболючіших проблем для нього і найбільших перепон для активізації внутрішнього ринку», – каже президент УСПП Анатолій Кінах.
    До створення Стратегії МСП 2020 року долучились національні бізнес-асоціації та міжнародні партнери, експерти. Як відзначають в Мінекономрозвитку, стратегія враховує принципи Акту з питань малого бізнесу для Європи та  передбачає створення сприятливого середовища для його розвитку. Сюди належить вже згадуване спрощення доступу виробників до фінансування,  податкового адміністрування, популяризація підприємницької культури і навчання, сприяння експорту і посилення інноваційного потенціалу бізнесу.
    Наразі, за даними чиновників, майже 2 млн. малих і середніх підприємств становлять 99,8% кількості всіх підприємств в Україні. При цьому їх частка у ВВП України в 2015 році була 59%. Стратегією передбачається довести цей показник до 60,5%.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.