• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада знехтувала думкою 12 мільйонів громадян, - Микола Кукуріка

    Опубликовано: 2017-05-22 08:33:31

    Пенсійна реформа, яку сьогодні поспіхом хоче "продавити" уряд Гройсмана, може коштувати цілим поколінням українців пенсії, більше того, радикальна зміна ефективного стажу для виходу на пенсію має бути чітко винесена на обговорення на всеукраїнському референдумі, оскільки найбльшою помилкою влади стане ігнорування інтересів літніх людей.

    Про це повідомив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    "Мене, як людину, яка бореться за права та інтереси літніх людей, яких в Україні нараховують понад 12 мільйонів осіб шокує, що громадян не запитали і не порадились із ними щодо змін у частині проведення пенсійної реформи. Я переконаний, що представники Фонду не мають реального уявлення, як живуть громадяни України, тому насаджувати нам зміни, які на думку МВФ, мали б стати ефективними, ще не означає на практиці дійно позитивного результату. Спершу ми повинні запитати громадян, а лише потім - обговорювати пенсійну реформу на рівні МВФ", - повідомив Микола Кукуріка.

    Голова Партії пенсіонерів пояснив, що до пенсійних змін не залучили представників із чила експертного середовища, проігнорували думку і профспіло , і роботодавців.

    Особливе занепокоєння у голови Партії Пенсіонерів України викликали зміни щодо зменшення коефіцієнту страхового стажу з 1,3 до 1. Адже на практиці це означатиме, що людина з понад 30-річним стажем отримає пенсію менше ніж 40% від її зарплати.

    Кукуріка також зауважив, що серед змін, які пропонуються у частині пенсійної реформи є  так зване "замороження" заробітньої плати для обчислення майбутньої пенсії.

    "Україні не захищені від того, що із пенсіями ми не отримаємо те саме, що із так званим підняттям "мінімалки", коли тарифний розряд залишили без змін, а зарплату нараховують не від суми 3,2 тис.грн, а зовсім від іншої, набагато меншої, суми", - пояснив Кукуріка.

    Інформаційний відділ Партії пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.