• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект пенсійної реформи має бути оприлюднений та обговорений в суспільстві

    Опубликовано: 2017-05-17 11:25:20

    Проект пенсійної реформи, яка анонсована урядом до можливого введення в дію вже з осені 2017 року, повинен бути винесений на обговорення із громадськими організаціями, експертним середовищем, роботодавцями тощо. Оскільки це питання має важливе соціально-економічне значення та стосується кожного українця, необхідно  уникнути маніпулювання навколо нього, в тому числі і в публічному просторі.  Натомість правильним буде оприлюднити та обговорити основні положення, економічні прогнози та розрахунки на найближчий і середньостроковий період, в тому числі і щодо подолання 140-мільярдного дефіциту Пенсійного фонду. Такої позиції дотримуються в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.

    Нагадаємо, раніше в уряді відзначали, що проект пенсійної реформи буде представлений делегації МВФ 16 травня. Окремі її положення анонсовані Прем’єр-міністром В.Гройсманом: непідвищення пенсійного віку, скасування оподаткування пенсій пенсіонерів, які працюють, підвищення страхового стажу до 25 років.

    «Пенсійна система України справді не відповідає викликам сучасності і фінансово нестійка – Пенсійний фонд катастрофічно дефіцитний, а на 10 працюючих українців приходиться 11 пенсіонерів. Кошти, які отримують останні, незначні та не забезпечують гідний рівень життя.  Тому необхідність реформи ділова спільнота повністю підтримує. Принципове питання: проект цієї реформи має пройти обговорення в суспільстві і з українськими експертами, перш ніж подавати його в парламент чи презентувати міжнародним партнерам», – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах. 

    На цьому наголошують і в Спільному представницькому органів сторони роботодавців, Антикризовій раді громадських організацій, що об’єднує провідні  бізнес-асоціації країни. Там вважають, що «інформаційний голод» щодо положень реформи не сприяє її подальшій підтримці і розумінню з боку бізнесу і суспільства. А це є важливою складовою для успіху введення новацій.

    «Необхідний відкритий діалог всередині країни щодо такої важливої реформи,  як пенсійна. Її потрібно приймати якнайшвидше, але вона не повинна бути «сирою» чи сюрпризом для українців», – кажуть в підприємницькій громаді.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.