• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств"

    Опубликовано: 2005-12-21 11:59:00
    З метою забезпечення прозорості в діяльності банківських установ, стимулювання виконання ними зобов’язань щодо сплати податків до бюджету Державна податкова адміністрація України ініціює оприлюднення податкової декларації про прибуток банку.
     
    У зв’язку з цим, пропонується внести зміни до Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”. Пункт 16.4 статті 16 Закону буде доповнено третім абзацом, відповідно до якого банки не пізніше 1 числа місяця, наступного за місяцем, в якому була подана податкова декларація про прибуток банку, здійснюватимуть її оприлюднення.
     
    Законом України від 12 липня 2000 року №2121-ІІІ “Про банки і банківську діяльність” на банки вже покладено зобов’язання щодо опублікування своєї фінансової звітності.
     
    Так, відповідно до статті 70 цього Закону банк повинен оприлюднити квартальні баланси, а також звіт про прибутки (збитки) в газеті “Урядовий кур’єр” чи “Голос України” впродовж місяця, наступного за звітним кварталом, а річну фінансову звітність – не пізніше 1 червня наступного за звітним року.
     
    Але між фінансовою та податковою звітністю є суттєві відмінності, що не дають можливості визначити значимість банку на ринку фінансових послуг та отримати повну характеристику з виконання ним обов’язків перед бюджетом.
     
    Запровадження оприлюднення податкової декларації про прибуток банку дасть можливість оцінити його внесок у розвиток держави, сприятиме підвищенню авторитету тих банків, що сумлінно сплачують податки.
     
    Проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” та аналіз його регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно-правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).
     
    Пропозиції та зауваження до зазначеного законопроекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл.,8, ДПА України, Департамент контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД, електронну – vgoverdovskaya@sta.gov.ua.
     
    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua, та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.
     
    Термін, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту Закону.
     
     Урядовий портал
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.