• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як зростатимуть пенсії українців при накопичувальній системі

    Опубликовано: 2017-04-06 08:58:47

    Рекордний дефіцит Пенсійного фонду необхідно зменшувати і для цього Україна повинна перейти у майбутньому на накопичувальну пенсійну систему.

    Таку думку вислови голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка і додав, що зараз громадяни витрачають фактично всі зароблені кошти, а різницю до пенсії покривають із державного бюджету.

    «Головна ідея полягає у накопиченні, яке здійснюються працюючими українцями для забезпечення власної пенсії та теперішніх пенсіонерів. На сьогоднішній день кожен українець всі зароблені кошти автоматично витрачає, а ті кошти, яких бракує на пенсію, перекривають із державного бюджету . Якщо ми переходимо на накопичувальну систему, то участь у ній візьмуть 800 тисяч громадян», - повідомив Кукуріка.

    За його словами, принцип роботи накопичувальної системи простий: окрім того, що частина українців сплачуватимуть ЄСВ, кожен працюючий українець почне відраховувати відсоток від заробленого на окремий рахунок у приватному або ж державному  Пенсійному фонді.

    «Відраховані кошти потрібно постійно інвестувати, оскільки якщо вони просто зберігатимуться на рахунках – їх «з’їсть» інфляція. Для України на даному етапі важливо прийняти рішення щодо самої моделі накопичувальної системи, а от перехід на неї, за моїм прогнозом, триватиме від десяти до 25 років», - повідомив голова ППУ.

    Кукуріка також наголосив на важливості інформаційної роботи серед українців щодо цього питання, оскільки багато громадян ще пам’ятають крах ощадних книжок, тому робити все слід виважено і розумно.

    У той же час, якщо не перейти на накопичувальну систему, то до 2025 року Пенсійний фонд очікуватиме провал.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомила, що спецпенсіонери в Україні досі отримують високі пенсії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.