• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вітання Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова працівникам електроенергетичної галузі з професійним святом – Днем енергетика

    Опубликовано: 2005-12-16 14:47:00
    Дорогі друзі!
     
    Від імені Колегії Міністерства палива та енергетики України та від себе особисто щиро вітаю усіх Вас з Днем енергетика.
    Ц
    е професійне свято – добра нагода сказати щирі слова вдячності людям невтомної, самовідданої професії, які за будь-яких умов гарантують надійне енергозабезпечення споживачів.
     
    Завдяки самовідданій праці енергетиків паливно-енергетичний комплекс держави працює стабільно та забезпечує споживачів необхідними енергоносіями. Цьогоріч суттєво збільшено експорт електроенергії, знижені її технологічні витрати у мережах, зросли обсяги розрахунків. Усі заплановані роботи з реконструкції та ремонту електростанцій виконані у повному обсязі. На складах теплових електростанцій накопичено вдосталь якісного вугілля та мазуту, що гарантує надійну роботу у зимовий період.
     
    Забезпечується належний рівень безпеки ядерної енергетики. Українські атомники відтепер є лідерами в енергетичній галузі - вони виробляють більш як половину всієї електроенергії країни, що має стратегічно важливе значення для національної економіки. Наразі наша держава входить до трійки європейських країн з розвиненою ядерною енергетикою.
     
    Рік нинішній для кожного із нас став роком вибору пріоритетів і випробувань. Приємно відзначити, що європейські цінності та стандарти, до яких прагне Україна, знаходять вияв у багатьох конкретних справах – в упевнених кроках зі входження української енергосистеми до європейської UCTE, у підписанні цілого ряду угод з міжнародними фінансовими інститутами щодо залучення інвестицій для розвитку АЕС, гідроелектростанцій та магістральних електромереж, започаткуванні діалогу високого рівня з енергетичних питань між Україною та Європейським Союзом.
     
    Попереду – ще більш масштабні плани, які передбачені проектами Концепції та Енергетичної стратегії України до 2030 року. Серед пріоритетів – реконструкція і модернізація енергогенеруючих потужностей, реконструкція магістральних та розподільчих мереж, опорних трансформаторних підстанцій, будівництво нових генеруючих потужностей, впровадження енергозберігаючих технологій, нетрадиційних та відновлювальних видів енергії.
     
    Все це яскраво засвідчує, що Україна прагне стати енергетично незалежною державою, убезпеченою від будь-яких зовнішніх чинників. Велике Вам спасибі, дорогі друзі, за мужність, витривалість та відданість обраній професії!
     
    Зичу всім Вам та Вашим сім’ям міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, професійного зростання. Нехай Ваша звитяжна праця приносить не лише тепло і світло, а й мир і злагоду кожній родині!
     
      І. Плачков
    Міністр палива та енергетики України




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.