• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Брак приміщень негативно впливає на рівень життєдіяльності учнів Чернівецької загальноосвітньої школи-інтернату №2

    Опубликовано: 2017-03-03 12:38:04

    В рамках реалізації національного превентивного механізму регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Чернівецькій області Богдан Бойко та громадський монітор Віктор Третьяков здійснили повторний моніторинговий візит до Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2.
    Вихованцями закладу є діти зі зниженим слухом та затримкою психічного розвитку.
    Заклад розміщений у пристосованих приміщеннях п’ятиповерхової будівлі. Однією з найгостріших проблем закладу є те, що в ньому бракує приміщень, адже частину будівлі займає «Укрзалізниця». Керівництво закладу неодноразово зверталося до державних структур про передачу додаткових приміщень навчальному закладу, проте ситуація наразі залишається невирішеною.
    Брак приміщень негативно впливає на рівень життєдіяльності учнів: переповнені спальні кімнати (в молодшій групі діти навчаються, відпочивають і сплять в одному приміщенні), відсутні окремі кімнати для відпочинку. Через відсутність кімнат відпочинку вихованці навчаються та відпочивають у класних кімнатах, які мало пристосовані для цього, а у спальних кімнатах вдень вихованці можуть, за їхніми словами, перебувати «лише нетривалий час».
    Проте у моніторів склалося враження, що не зважаючи на такі труднощі, у закладі здоровий психологічний клімат. Вихованці вели себе невимушено у присутності моніторів та адміністрації закладу. Більшість десятикласників висловлювала намір продовжувати навчання для здобуття повної середньої чи професійно-технічної освіти.
    У спальних кімнатах достатньо освітлення. Вихованці можуть вільно тримати свої речі в спальних та класних кімнатах. Заклад активно співпрацює з громадськими організаціями, завдяки чому вдалося обладнати сучасну сенсорну кімнату. Активно проводиться позакласна робота, діють гуртки за інтересами та спортивні секції.
    Водночас у туалетних кімнатах були відсутні туалетний папір і мило. Фактично діти можуть митися лише в одній душовій кабіні, адже душова кімната (на 6 душових лійок) знаходиться у підвалі. Потрапити до неї можна лише з вулиці, тому використовується душова переважно влітку. До того ж у ній не забезпечено приватність – відсутні перегородки між душовими лійками.
    У закладі не створено умов для вільного доступу людей з інвалідністю – в будівлі немає ліфта, а всі класні та спальні кімнати розташовані вище першого поверху.
    Акти реагування Уповноваженого з прав людини за результатами моніторингового візиту буде направлено до Міносвіти та облдержадміністрації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.