• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове покоління чиновників перевірили на детекторі брехні

    Опубликовано: 2017-02-21 13:20:44

    В Україні кандидатів у чиновники почали перевіряти на «детекторі брехні». В лютому претенденти на посади чиновників з числа учасників проекту «За ветеранів до влади» успішно пройшли тестування на поліграфі (детекторі брехні). Дослідження провели експерти Центрального бюро розслідувань та Безпеки з метою виявлення кадрової придатності.
    «Головна проблема сучасних українських держслужбовців – невідповідність їх моральних якостей вимогам та відповідальності, що покладає на них суспільство. В нас на держслужбу йдуть не служити, а заробляти, хоча усвідомлюють, що рівень зарплатні невисокий. Зрозуміло, що участь в АТО не гарантує порядність майбутнього чиновника. Тому в проекті є декілька рівнів перевірки – співбесіда з психологом, спеціалістом з профорієнтації та дослідження на поліграфі. Я задоволена результатами тестування, адже вони вказують на добропорядність учасників проекту та ефективність попередніх етапів відбору», - заявила координаторка проекту «За ветеранів до влади», заступниця голови ГО “Studena” Оксана Іванців.
    У зв’язку із завершенням теоретичної частини підготовки студентів Школи держслужбовця «За ветеранів до влади» та початком їх стажування у державних установах організатори ініціювали перевірку майбутніх чиновників на поліграфі.
    «Перевірка кандидата із застосуванням поліграфа – єдина методика, яка дозволяє швидко та з мінімальними витратами зібрати необхідну інформацію про майбутнього держслужбовця. Перевірка при прийомі на роботу значно зменшує ступінь ризику та потенційні втрати, пов’язані з невідповідністю кандидата вимогам. Протестовані ветерани успішно пройшли психофізіологічне дослідження», - прокоментував результати експерт-поліграфолог Центрального бюро розслідувань та Безпеки, член Колегії поліграфологів України, Руслан Зубанов.
    Наразі в Україні не регламентований механізм перевірки доброчесності чиновників. Від держслужбовця вимагають декларацію про доходи та знання законодавства. Спеціалізовану перевірку свого минулого проходять лише кандидати на окремі посади підвищеної значущості. В приватному секторі тестування кадрів із застосуванням поліграфу звична справа, а от держава поки не вимагає від своїх управлінців, які відповідають за якість життя суспільства, подібної перевірки.
    «Спочатку хвилювався, бо з дослідженнями із використанням поліграфу раніше ніколи не зіштовхувався. Заспокоївся, коли почали питати. Було легко відповідати правду. Я абсолютно впевнений в доцільності такого дослідження для усіх кандидатів на посади держслужбовців. Це допоможе виявити багато проблем ще до того, як вони вплинуть на суспільство», - розповів кандидат на посаду в управлінні інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, учасник проекту «За ветеранів до влади», Дмитро Загородній.
    Майбутні чиновники пройшли перевірку відповідно до модифікованого тесту загальних питань Військово-повітряних сил США (Air Force Modified General Question Technique). Дослідження провели з метою виявлення кадрової придатності. Експерти ЦБРБ перевірили чесність ветеранів у сферах нелегальних заробітків, розголосу конфіденційної інформації, подачі керівництву звітності із заздалегідь неправдивою інформацією та особистих якостей.
    Як стверджують експерти, неочікуване дослідження із застосуванням поліграфу надовго стимулює персонал працювати ефективніше та попереджує вчинення протиправних дій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.