• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ситуація з дотриманням прав дітей у зв’язку з подіями на Сході України перебуває на особистому контролі Уповноваженого

    Опубликовано: 2017-02-02 10:53:41

    У зв’язку з тривожною інформацією, яка набула поширення в соціальних мережах та ЗМІ, про те, що в Авдіївці «… в умовах гуманітарної катастрофи залишаються понад 320 дітей-сиріт», Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини було здійснено поглиблений моніторинг ситуації.
    Уповноважений з прав людини особисто та працівники Офісу Уповноваженого постійно перебувають на зв’язку з представниками Донецької військово-цивільної адміністрації та обласної ради, отримуючи оперативну інформацію. Так, було з’ясовано, що на сьогоднішній день в Авдіївці на обліку зареєстровано 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У місті перебувають 53 дитини цієї категорії:
    - 47 із них – під опікою фізичних осіб (тобто бабусь, дідусів, інших родичів),
    - 9 дітей – у прийомних сім’ях.
    Ці діти перебувають під опікою фізичних осіб. Жодного закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в місті Авдіївка немає.
    Крім того, Уповноваженому з прав людини повідомлено про те, що місцевими органами влади проводяться поквартирні обходи сімей із дітьми з метою повідомити ці сім’ї про можливість виїхати у безпечні місця. Представники Донецької військово-цивільної адміністрації вживають всіх необхідних заходів для організації виїзду – для цього вже розроблено план евакуації, підготовлено транспорт, є список міст, готових прийняти переселенців із Авдіївки.
    «Вчора був перший обхід, сьогодні повторний. За попередніми даними, 70 сімей вже дали згоду виїхати з міста», – повідомила Валерія Лутковська.
    Крім того, за дорученням Уповноваженого з прав людини ситуацію на місці контролює представник Секретаріату Уповноваженого.
    У зв’язку з цим Уповноважений з прав людини звертається до жителів Авдіївки, особливо до сімей, у яких є діти, прийняти виважене рішення, щоб убезпечити життя та здоров’я дітей, і виїхати на безпечну територію. У ситуації, що склалася, коли є загроза гуманітарної катастрофи, обстріли населених пунктів, необхідно врахувати найкращі інтереси дитини та не наражати на небезпеку себе і своїх рідних.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.