• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Торік ми перевірили утилізаторів небезпечних відходів у 5 областях України»

    Опубликовано: 2017-01-17 08:39:15

    Протягом 2016 року Мінприроди перевірило 74 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    За підсумками перевірок, проведених Комісією Мінприроди у Київській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій та Херсонській областях, 45 підприємствам   ліцензії було анульовано, а ще 29 підприємств отримали розпорядження про усунення порушень.
    «Комісія Мінприроди із вересня минулого року проводить перевірки суб’єктів господарювання, які отримали свого часу від Мінприроди ліцензії, які дозволяли працювати з небезпечними відходами.  Результати прогнозовані: понад половину підприємств виявилися фактично неспроможними виконувати заявлену роботу. Непоодинокі випадки, коли Комісія фіксувала не лише порушення щодо необхідної документації, а й загалом відсутність підприємств за вказаними адресами. Можна лише здогадуватися, як насправді проводилася «утилізація», - прокоментував ситуацію Остап Семерак.
    Він повідомив, що у  2017 році Мінприроди продовжить здійснбватиперевірки  ліцензіатів  у сфері поводження з небезпечними відходами.
    "Протягом  року згідно із графіком перевірок плануємо перевірити всіх ліцензіатів, а також ті підприємства, які вже отримали розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов. Комісія Мінприроди 30 січня розпочинає перевірку  цих підприємств у м. Києві. Мною вже підписано відповідний наказ», - повідомив Міністр екології та природних ресурсів.
    Водночас він не виключає, що загальні результати перевірок мало відрізнятимуться від проміжних.
    «Зловживання у сфері небезпечних відходів – це багаторічна проблема не кількох регіонів, а всієї України, тому не здивуюся, якщо загальні результати перевірок усіх підприємств та території України будуть такими ж невтішними», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів.
    Нагадаємо, згідно з Ліцензійними умовами, ухваленими Кабінетом Міністрів України 13 липня 2016 року, підприємства, які працюють у сфері поводження з небезпечними відходами, мали упродовж 2-х місяців привести свою діяльність у відповідність із новими вимогами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.