• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство з надзвичайних ситуацій інформує

    Опубликовано: 2005-12-14 10:41:00
    Київська область – внаслідок вибуху газу у недобудованому будинку в селищі Козин („Золоті ворота”) постраждали 4 будівельників, 1 із них загинув
     
    Близько 22.00 13-го грудня в Обухівському районі Київщини, у селищі Козин, у котеджному містечку „Золоті ворота”, у недобудованому трьохповерховому цегляному будинку (20 м х 40 м) на вулиці Олексіївській, через порушення правил експлуатації газових приладів на першому поверсі стався вибух побутового газу з послідуючим горінням. О 23.20 пожежа була ліквідована. Внаслідок вибуху постраждали троє будівельників (1957, 1985 років народження, дата народження третього ще невідома), яких з під завалів витягли рятувальники МНС, котрі оперативно прибули на місце. Потерпілих, двоє з яких є мешканцями села 1 Травня Обухівського району, а третій з села Жатківці Корецького району Рівнещини, з травмами різного ступеню важкості й опіками госпіталізовано до опікового відділу обласної лікарні та столичної клінічної лікарні №17. Стан двох із них задовільний, третього робітника – середньої тяжкості. Протягом усієї ночі тривали пошуково-рятувальні роботи, оскільки відразу не можливо було знайти під завалами ще одну людину. Приблизно о 8.15 14-го грудня рятувальники МНС знайшли і вилучили тіло четвертого будівельника. Вибухом зруйнована третя частина оселі. Підрозділами МНС у кількості 40 рятувальників та спецтехніки провадиться розбір зруйнованих конструкцій будинку. На місці працює опергрупа Головного облуправління МНС.
     
    Дії сил МНС
    Підрозділами Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи протягом доби здійснений 1771 виїзд. Врятована 21 людина, 23 будівлі, 1 одиниця автотракторної техніки. Піротехнічними групами МНС та Міноборони вилучені і знешкоджені 7 авіабомб та артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни.
     
    Рівненська область – на АЕС відключений енергоблок
    О 2.58 14-го грудня на Рівненській АЕС за фактом відключення головного циркулюючого насосу зупинений 4-й енергоблок та припинена подача електроенергії в об’єднану енергосистему України. Радіаційний і протипожежний стан на станції в межах норми.
     
    Щодо пташиного грипу в окремих селах Криму
    13-го грудня на території трьох районів Кримського півострову продовжувались роботи з вилучення та знищення свійської птиці в населених пунктах, де були виявлені факти захворювання домашньої птиці на високопатогенний грип. Протягом 3-13 грудня з карантинної зони вилучені 53399 голів птиці, зокрема, у Совєтському, Джанкойському та Нижньогірському районах. Повністю зачищені від домашніх птахів 5 сіл: Некрасівка, Завіт-Ленінський, Пушкіне, Ізобільне та Омелянівка. Триває виплата компенсації мешканцям населених пунктів, станом на 14 грудня виплачений 1 млн. 30 тис. 377 грн. Бригадами у складі представників ветеринарної медицини, лікарів, фахівців санітарно-епідемічної служби проведені 35385 подвірних обходів та вакцинація 26073 осіб, у т. ч. 4593 дітей. Під медичним наглядом перебувають 513 осіб, які проживають у помешканнях, де зафіксована загибель птиці. Інфіковані особи серед населення не виявлено. На випадок епідемічних ускладнень приведено в готовність госпітальну базу. На ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій задіяні підрозділи і техніка Оперативно-рятувальної служби МНС, Мазанківського аварійно-рятувального загону МНС, МВС, санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб АР Крим. Координацію на місці здійснює оперативний штаб; у МНС – опергрупа. Загальну координацію здійснює керівник МНС Віктор Балога.
     
    Закарпатська область – щодо захворювання на черевний тиф
    13-го грудня до Перечинської центральної районної лікарні з підозрою на захворювання черевним тифом госпіталізована одна людина. Станом на 14 грудня на стаціонарному лікуванні перебувають 27 людей (в обласній інфекційній лікарні - 10, у центральній райлікарні - 17). Підтверджено захворювання на черевний тиф у 7 чоловік. Перебіг хвороби – середнього та легкого ступенів важкості. Проводиться комплекс протиепідемічних дезинфекційних, санітарно-гігієнічних та організаційних заходів. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
     
    Донецька область – щодо захворювання на кишкову інфекцію
    Протягом 13-го грудня у місті Часів Яр Артемівського району Донеччини нових випадків кишкових інфекцій серед населення не зареєстровано. Станом на 14 грудня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 дитини, стан їхнього здоров’я задовільний. У 9 осіб, які знаходяться під наглядом дільничних лікарів, діагноз гострої кишкової інфекції не підтверджений. Протиепідемічні заходи тривають. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
     
    Миколаївська область – ліквідовані 7 авіабомб і 1 артснаряд
     
    О 12.30 13-го грудня в селі Прибузьке Жовтневого району саперною групою МО України
    вилучені та знешкоджені 4 авіабомби ФАБ-100, 3 авіабомби ФАБ-50 та артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни, які були виявлені 9-10 грудня під час проведення робіт щодо зачистки шламового господарства ТОВ „Миколаївський глиноземний завод”.
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.