• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антимонопольний комітет впроваджує конкуренцію на ринках землі, будівництва й нерухомості

    Опубликовано: 2005-12-13 15:32:00
    Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував Державному комітету України земельних ресурсів та Київській міській Раді вжити заходів щодо розвитку конкуренції на ринках державних послуг з оформлення прав на земельні ділянки.
     
    Зокрема, Комітет рекомендує Держкомзему самостійно, разом із органами місцевого самоврядування, здійснювати функції з реєстрації прав на землю. Це дозволить знизити вартість самих послуг, оскільки делегування державних функцій госпрозрахунковому ДП «Центр державного земельного кадастру» призвело до порушення норм земельного кодексу й монопольного становища підприємства, спричинило 20% подорожчання послуг через нарахування ПДВ.
     
    У свою чергу, Київміськраді потрібно внести зміни до прийнятого рішення, яким регламентовано порядок набуття прав на землю. Завдяки цьому, процес виділення земельних ділянок у столиці стане прозорішим, а права і можливості усіх потенційних інвесторів - рівними.
     
    «Сьогодні Антимонопольний комітет зробив перші кроки, аби навести лад на соціально важливих ринках землі, будівництва й нерухомості. Адже відомо, що ціна квадратного метра житла складається, перш за все, з вартості земельної ділянки, з фундаменту. Ми позитивно оцінюємо прийняте влітку рішення Київради, покликане запровадити порядок виділення землі на конкурсних засадах. Однак, не має сумніву, що воно потребує доопрацювання. З тим, щоб зробити процедуру виділення земельних ділянок у Києві прозорішою і розповсюдити цей досвід в інших регіонах, ми готові надати необхідну допомогу. Сподіваюсь, робота Комітету посприяє стабілізації й навіть зниженню цін на нерухомість, тому що ми наполегливо і послідовно продовжуватимемо займатися цими питаннями», - підкреслив, коментуючи прийняті рішення, Голова Комітету Олексій Костусєв.
     
    Прес-служба Антимонопольного комітету України




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.