• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інформація про черевний тиф

    Опубликовано: 2005-12-13 11:26:00

    За повідомленням Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції за минулу добу станом на 800 13.12.2005 року в с.Сімер Перечинського району Закарпатської області нових хворих на черевний тиф не виявлено. 

    В стаціонарі перебувають 7 хворих, (серед них 2 дітей до 18 років), з метою медичного обстеження знаходяться 23 особи (у т.ч. 8 дітей до 18 років), які мали контакт з хворими або вживали воду, забруднену збудником черевного тифу. Лабораторно підтверджено діагноз у 6 хворих.
     
    За попередніми даними епідеміологічного розслідування, причиною спалаху стало вживання води із шахтного колодязя та каптажу, в якій виявлено збудника черевного тифу.
     
    За минулу добу проведено подвірних обходів 221, оглянуто 424 особи, осіб з лихоманкою не виявлено.
     
    Проводяться лабораторні дослідження проб, відібраних на об’єктах довкілля, а саме 4 проби питної води та 170 змивів з об’єктів навколишнього середовища.
     
    В ході ліквідації осередку черевного тифу у с.Сімер Перечинського району було проведено 1388 подвірних обходів, оглянуто 4458 осіб, виявлено 8 - з лихоманкою. Лабораторіями санітарно-епідеміологічної служби досліджено 1533 проби з об’єктів довкілля (харчових продуктів, питної води, змивів тощо). Було виявлено 30 проб, які не відповідали вимогам санітарних норм. Із 3 проб питної води, відібраної із шахтної криниці, у вогнищі був виділений збудник черевного тифу. З профілактичною метою проведено 1232 дезінфекції, в тому числі 621 вбиральню, 13 каптажів, 482 колодязі.
     
    Населення села забезпечене завізною питною водою гарантованої якості. Враховуючи результати лабораторного контролю населенню дозволено користування питною водою 72 індивідуальних колодязів, які постійно дезінфікуються.
     
    Проводиться санітарно-освітня робота серед населення з питань запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції.
     
    У вогнищі продовжуються протиепідемічні заходи.
     
    Ситуація знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров’я України.
     
     
     
    Прес-служба МОЗ
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.