• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як правильно проводити ліквідацію ФОП

    Опубликовано: 2016-12-19 15:40:18

    У бізнесі часто трапляється, що підприємцю доводиться закривати власну справу. Це може статись з самих різних причин, але всю процедуру повинен контролювати досвідчений юрист, щоб бізнесмен не наробив помилок, які важко буде виправити в майбутньому.

    По суті ліквідація ФОП це досить проста процедура в Україні. Достатньо звернутись до служби реєстрація (важливо — лише за місцем прописки), та подати певний пакет документів. Це буде ІНН з паспортом, особиста реєстраційна картка (її ви отримували, коли проводили реєстрацію ФОП). Цього досить, але коли це будете робити не ви, а представник, то у нього повинна бути довіреність.

    Потім реєстратор публікує оголошення про ваше закриття й проводиться перевірка кредиторів. Якщо їх немає, то процедура проходить плавно й легко. Якщо вони з’являться (у кредиторів є строк протягом трьох місяців), то можуть пред’явити власні грошові вимоги до ФОП, що закривається.

    Тепер треба отримати довідки про відсутність заборгованості перед податковою. А також ще одну стосовно того, що у підприємця немає грошових зобов’язань стосовно внеску, який треба було оплатити під час реєстрації. У випадку з податковою треба віднести до них відповідну заяву и пакет документів (отримані під час відкриття ФОП, довідка з банку, що ваш рахунок було закрито). Ще місяць ФОП буде перевірятись податковою й, коли все буде нормально, то отримаєте чергову довідку, яку треба занести в державну реєстрацію.

    Не завжди є час займатись такими речами. Й не завжди можна вчасно взнати про всі зміни в законодавстві. Саме тому варто доручити цю роботу професіоналам.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.