• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: «Важливою передумовою розвитку та функціонування фінансового ринку є якісний та ефективний державний контроль»

    Опубликовано: 2016-12-19 08:42:21

    Для розвитку фінансового ринку потрібен ефективний і об’єктивний контроль з боку держави. Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка під час виїзного засідання фінансового комітету в Івано-Франківську.
    «Державний контроль з одного боку має забезпечувати чіткі та прозорі правила гри на ринку та визначення обов’язкових нормативів, а з іншого так само прозоро та неупереджено здійснювати контроль за їх виконанням. Для реалізації цієї мети потрібен Регулятор, який не лише має достатній спектр повноважень, технічну і матеріальну здатність їх виконувати, а найголовніше – мати правові інструменти для регулювання та відсутність правових колізій, які заважають застосуванню цих інструментів», – сказав Сергій Рибалка.
    Представники фінансового комітету взяли до відома інформацію про роботу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг за рік, що завершується, а також основні напрями роботи і перспективи законодавчої ініціативи на 2017 рік.
    За словами Сергія Рибалки, в Комітеті зараз знаходиться низка законопроектів, які стосуються різних ринків фінансових послуг, і робота над якими відбувається у співпраці з Нацкомфінпослуг. Він також підкреслив, що триває доопрацювання до другого читання законопроекту щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг (№2413а), який зачіпає важливе питання відносно того, яка установа має здійснювати державне регулювання ринків фінансових послуг.
    «Зараз, на жаль, склалася ситуація, коли є гостра необхідність в очищенні ринку від компаній, які або не ведуть діяльності, або ведуть діяльність, яка фактично не має жодного відношення до задекларованої. Але Регулятор має замало дієвих інструментів для вчасного реагування на такі порушення. Це пов’язано, в першу чергу із прогалинами нашого законодавства. Тому наше завдання полягає у вдосконаленні законодавства. Наш Комітет у співпраці з Нацкомфінпослуг та експертами фінансового ринку напрацьовує нові механізми нагляду», – наголосив Сергій Рибалка.
    За результатами обговорення, Комітет домовився з Нацкомфінпослуг про підготовку проекту змін до Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», що передбачають підвищення ефективності державного регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг.
    Окрім цього Комітет одноголосно ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих видів облігацій (№5068).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.