• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Києві відбулась регіональна конференція IOSCO

    Опубликовано: 2016-12-12 15:11:00

    Минулого тижня, 6 – 9 грудня 2016 року, в Києві відбулась міжнародна конференція, присвячена обговоренню основних засад та Принципів Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO) та детальному огляду Багатостороннього Меморандуму про взаєморозуміння (IOSCO MMoU).
     
    Організатором заходу виступила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) у співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Міжнародною організацією регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO).
     
    В конференції взяли участь: представники державних органів влади в Україні; регулятори іноземних ринків капіталу, які є кандидатами на приєднання до IOSCO MMoU. В останній день конференції відбувся семінар для керівників професійних учасників ринку капіталу України.
     
    Відкриваючи конференцію Ізабель Пастор, Керівник підрозділу з питань правозастосування та співробітництва,  Старший радник Генерального Секретаріату IOSCO, зауважила: «Ринки капіталу дозволяють компаніям залучати фінансування і, таким чином, відіграють важливу роль  для економічного розвитку і зростання країни. Але для того, щоб ринок капіталу виконував свою роль, необхідно мати правову базу, яка відповідає міжнародним вимогам і прийнятна на міжнародному рівні. Інвестори не вкладатимуть кошти в компанії чи ринки, якщо вони не матимуть впевненості, що правова база забезпечує справедливе, ефективне і прозоре поле для їх діяльності».
     
    Ключовим сигналом для міжнародних інвесторів може стати приєднання України для Багатостороннього Меморандуму про взаєморозуміння (IOSCO MMoU), оскільки це свідчитиме про відповідність законодавчого поля країни базовим принципам IOSCO.
     
    «Всього за три місяці наша амбітна ідея провести регіональну конференцію IOSCO в Україні втілилась в реальний захід. У висновку цих трьох днів я можу сказати, що ми (регулятори ринків капіталу) всі розділяємо ідею розвитку національних ринків капіталу, ми всі прагнемо дати їм стабільну основу для існування, ми всі сповідуємо однакові принципи. Саме принципи IOSCO можуть дати таку стабільну основу для наших ринків. Під егідою IOSCO ми можемо вести професійну дискусію, яка призведе до удосконалення нашої політики та розвитку наших ринків, що дозволить ще більше убезпечити інвестиції в наших країнах. А Меморандум IOSCO MMoU - це наш інструмент для реалізації відповідної політики»,– таким коментарем завершив конференцію Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
     
    «Присутність України серед підписантів Меморандуму IOSCO дасть сигнал інвесторам по всьому світу, що в нашій країні є працююча і ефективна правова система, яка в тому числі перешкоджає порушенням. Без такої системи довіра інвесторів неможлива», - додав очільник регулятора.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.