• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» вживає заходів до підприємств-боржників

    Опубликовано: 2005-12-12 14:28:00
    Реалізуючи доручення Кабінету Міністрів України з питань раціонального використання природного газу та відповідних наказів і розпоряджень з цього питання НАК «Нафтогаз України», ДК «Газ України» вживає заходів щодо припинення безоплатного споживання природного газу підприємствами-боржниками.
     
    Про незадовільний стан розрахунків та порушення дисципліни газоспоживання проінформовані майже 150 підприємств комунальної теплоенергетики, а також обласні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування.
     
    Зокрема, рівень оплати спожитого у листопаді природного газу ВАТ «Черкаське хімволокно» становить лише 19%, ДП «Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль» (Донецька обл.) - 30%, КП «Харківські теплові мережі» - 33%, ЗАТ «Теплоелектроцентраль-3» (м.Харків) - 35%, тоді як середній в Україні рівень розрахунків підприємств ТКЕ в цей час складав 57%.
     
    При цьому борг ВАТ«Черкаське хімволокно» за листопад п.р. станом на 9 грудня становить 10 млн. 260 тис. грн., ДП «Зуївська експериментальна теплоелектроцентраль» - 317 тис. грн., КП «Харківські теплові мережі» -13 млн. 977 тис. грн., ЗАТ «Теплоелектроцентраль-3» - 1 млн. 750 тис. грн.
     
    ДК «Газ України» нагадує боржникам, що згідно п. 13 постанови Кабінету Міністрів України» від 27 грудня 2001 р. №1729 та п.20 наказу НАК «Нафтогаз України» від 28 грудня 2004 р. №723 постачання природного газу всім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати. Окрім того, відповідно до умов договорів на постачання природного між ДК «Газ України» та цими підприємствами остаточні розрахунки за фактично спожиті в листопаді обсяги природного газу мали бути здійснені до 10 грудня п.р.
     
    Компанія застерігає, що у разі нездійснення боржниками до 15 грудня п.р. розрахунків за спожитий в листопаді природний газ, вона муситиме вжити заходів до припинення безоплатного відпуску природного газу.   
     
    ДК «Газ України звертає увагу усіх споживачів на те, що стале забезпечення природним газом можливе лише за умови повних розрахунків за нього. Компанія наголошує також на необхідності економного та дбайливого використання споживачами природного газу.
     
    Довідка: Через низький рівень розрахунків ДК «Газ України» направила попередження про обмеження газопостачання 12 підприємствам ТКЕ.
                                                                                                  
    Прес-служба ДК «Газ України»
     
     




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.