• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коран буде вперше перекладений івритом

    Опубликовано: 2005-12-12 13:56:00
    Головна священна книга мусульман - Коран - буде вперше перекладена івритом. Саудівська газета "Аль-Йяум" 11 грудня пише, що переклад змісту буде виконуватися співробітниками коранічного центру короля Фахда в місті Медині.
     
    Наразі ведеться збір матеріалів, а перекладачі розпочнуть роботу через чотири місяці, повідомило виданню джерело. За 20 останніх років центр Фахда переклав зміст Корану на 47 мов світу, включаючи російську, іврит стане 48-ю мовою.
     
    Коран є записом проповідей, проголошених пророком Мухаммедом головним чином у Мецці та Медині з 610 по 632 роки нашої ери.
     
    При житті Мухаммеду текст Корану, який є Священним писанням мусульман, передавався по пам'яті. В 650-656 роках нашої ери за наказом халіфа Османа спеціальною колегією був підготовлений список Корану, визнаний згодом канонічним.
     
    Священна книга складається з 114 сур-розділів, у кожному з яких від 3 до 286 айатів- віршів. В Корані іудаїзм і християнство розглядаються як релігії, що передували ісламу та родинні йому, а іудеї та християни називаються "людьми Писання".
     
    При цьому з погляду мусульман Коран був даний арабською мовою й перекладати його іншими мовами не можна. Можна перекласти лише його зміст.
     
    OSVITA
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.