• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ситуація із захворюванням птиці на пташиний грип знаходиться на постійному контролі МОЗ України

    Опубликовано: 2005-12-09 13:11:00
    Міністерство охорони здоров'я контролює ситуацію зі спалахом захворювання на пташиний грип
     
    Міністерство охорони здоров'я України надає чергову інформацію про хід виконання Указу Президента України щодо введення надзвичайного стану у селах Некрасовка Совєтського району, с. Ізобільне та с. Омелянівка Нижньогірського району, с. Завіт-Ленінський та с. Пушкіне у Джанкойському районі АР Крим.
     
    Станом з 20-00 8 грудня до 8-00 9 грудня офіційних матеріалів про нові осередки інфекції серед птахів за даними Державного департаменту ветеринарної медицини АР Крим не поступало. Нових випадків захворювань на ГРВІ та грип серед населення за вказаний період не зареєстровано.
     
    На 9 грудня осередки інфекції серед домашніх птахів з лабораторним підтвердженням зареєстровані у 9 населених пунктах, всього населених пунктів, де виявлено загибель домашніх птахів - 17.
     
    У порівнянні з 20.00 8 грудня дані про кількість щеплених проти грипу осіб та подвірних обходів не змінилися.
     
    Станом на 20.00 8 грудня за повідомленням Державного департаменту ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим виявлено загибель домашньої птиці на нових територіях Автономної Республіки Крим: у селах Солнічне та Приморське (м. Феодосія), м. Сімферополь, селі Кірсанівка Нижньогірського району, що свідчить про продовження епізоотії пташиного грипу серед свійської птиці.
     
    У присивашському регіоні для проведення здійснюються профілактичні заходи щодо попередження виникнення осередків інфекції серед населення. На різних ділянках цієї роботи працюють 420 спеціалістів санітарно-епідеміологічної служби.
     
    У цілому в населених пунктах АР Крим організовано проведення подвірних обходів силами 138 медичних бригад. Бригадами проводиться опитування населення та виявлення осіб з проявами клініки грипу та ГРВІ. На 08.12.05р. з 8-00 до 20-00 у вищезгаданих селах проведені обходи 6501 садиб, оглянуті 19690 осіб.
     
    Захворюваність ГРВІ серед населення в даних регіонах на рівні сезонної. У вогнищах, де зареєстровано падіння птахів, виявлено 27 нових випадків захворювання ГРВІ/грипом, в т.ч. 11 дітей.
     
    На 20-00 8 грудня працює 70 вакцинальних бригад, усього з наростаючим підсумком вакциновано 6773 особи, в т.ч. 1112 дітей.
     
    Охоплено подвірними обходами 8532 садиб у населених пунктах Присивашшя та оглянуті 17566 осіб.
     
    Розширення проведення медико-профілактичних заходів відбувається адекватно зміні епізоотичної ситуації у регіоні.
     
    При Раді Міністрів АР Крим у щоденному режимі проводиться засідання оперативного штабу, на регіональному рівні - засідання медичного штабу.
     
    Ситуація знаходиться на постійному контролі МОЗ України.
     
    Прес-служба МОЗ
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.