• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МНС сповістив про ситуацію щодо ліквідації наслідків пташиного грипу в Криму

    Опубликовано: 2005-12-08 11:27:00
    7-го грудня тривали роботи щодо недопущення подальшого розповсюдження та ліквідації осередків високопатогенного грипу птиці у селі Некрасівка Совєтського району, селах Завіт-Ленінський та Пушкіне Джанкойського району, а також селах Омелянівка та Ізобільне Нижньогірського району АР Крим. Введені карантинні обмеження в радіусі 3 км від кожного населеного пункту та визначені зони спостереження в радіусі 10 км. У постраждалих районах працюють комісії з обліку, вилучення та утилізації птиці за їх видами у складі представників МНС, районних державних адміністрацій, сільських рад та громадськості.
     
    Протягом 3-7 грудня з 2228 домогосподарств карантинної зони вилучено та утилізовано 29135 голів свійської птиці. Виплачено компенсацію на суму 327203 грн., у тому числі: мешканцям Совєтського району – 98871 грн., Джанкойського – 89645 грн., Нижньогірського – 138687 гривень.
     
    Проводиться комплекс дезинфекційних, санітарно-епідемічних та протиепізоотичних заходів у місцях захворювання птиці, а також санітарна обробка особового складу, який залучений до виконання завдань за призначенням.
     
    На ринках заборонена торгівлю птицею. Здійснюються перевірки ринків санітарно-епідемічними службами, співробітниками МВС та інспекціями Держпожнагляду МНС України.
     
    Керівником оперативного штабу доручено:
     
    Головному управлінню МВС України в АР Крим посилити контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних правил у карантинній зоні. У разі порушення вимог чинного законодавства порушників притягувати до адміністративної, а в особливих випадках до кримінальної відповідальності.
     
    Раді міністрів АРК спільно з управлінням ветеринарної медицини в АР Крим, Міністерством охорони здоров’я АР Крим, Державною санітарно-епідеміологічною службою АР Крим, Головним управлінням МНС України в АР Крим та Головним управлінням МВС України в АР Крим:
     
    протягом 6-9 грудня 2005 року завершити вилучення та утилізацію свійської птиці у селах Некрасівка Совєтського району, Ізобільне та Омелянівка Нижньогірського району, Завіт-Ленінський та Пушкіне Джанкойського району;
     
    протягом 6-15 грудня провести повне обстеження дворогосподарств у населених пунктах Совєтського, Нижньогірського та Джанкойського районів шляхом подвірного обходу щодо дотримання встановлених протиепідемічних заходів, пов’язаних з утриманням в ізольованих приміщеннях свійської птиці, активного виявлення хворої та загиблої птиці, медичного огляду населення та виявлення хворих на грип;
     
    забезпечити особовий склад, задіяний до виконання завдань за призначенням, засобами індивідуального захисту; забезпечити проведення екстреної профілактики грипу та щеплень мешканців неблагополучних населених пунктів, а також особового складу, залученого до виконання завдань за призначенням.
     
    Бригадами у складі представників ветеринарної медицини, лікарів, санітарно-епідемічної служби проведені 1944 подвірних обходи та вакцинацію 2242 осіб. Під медичним наглядом перебувають 1504 людини, котрі проживають у помешканнях, де зафіксована загибель птиці.
     
    Хворі з підозрою на зараження грипом птиці не виявлені. На випадок захворювання населення у ЦРЛ підготовлено до прийому інфекційні стаціонарні пункти на 130 ліжок, у т.ч. 60 для дітей.
     
    У МНС  у цілодобовому режимі працює оперативна група.
     
    В АР Крим створений резерв сил і засобів для оперативного реагування на випадок ускладнення епізоотичної обстановки.
     
    До проведення заходів у зоні ураження залучені 640 чоловік та 103 одиниці техніки. Задіяні
     
    9 дезінфекційних установок та 30 переносних дезінфекційних апаратів. Виділені 14 тонн дезінфекційних засобів.
     
    З метою запобігання виникненн. епізоотичних ускладнень з пташиного грипу на територіях, через які пролягають шляхи міграції птиці, головами Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської облдержадміністрацій вжиті заходи, адекватні ситуації в областях.
     
    О 16.00 7-го грудня у приміщенні МЗС відбулася нарада за участю представників міжнародних організацій системи ООН в Україні. На нараді обговорювалися питання щодо надання допомоги у забезпеченні індивідуальними засобами захисту та медичними препаратами для боротьби з цим захворюванням.
     
    Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.