• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В бюджет-2017 треба закласти складову розвитку: бізнесового, соціального та інноваційного

    Опубликовано: 2016-09-26 08:53:35

    Перш, ніж розглядати проект бюджету на 2017 рік, представлений Кабінетом міністрів України, потрібно подивитися на програму соціально-економічного розвитку та параметри грошово-кредитної і валютно-курсової політики – того, що має визначати економічний ріст. Таку думку висловлюють  в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.
    Експерти організацій зазначають, що відповідно до законодавства, вказані документи повинні подаватися разом із головним фінансовим планом країни, супроводжувати його. Інакше, не маючи опори на конкретні розрахунки та прогнози, а головне – механізми їх реалізації, існує загроза пролонгації проблем у цих сферах.
    «На жаль,  документ, по суті, консервує стан бідності громадян, низької платоспроможності населення. Мінімальна зарплата на рівні 1544 грн. і середня не вище 150 дол. не відповідає реальній вартості життя. Між тим відомо, що саме пожвавлення внутрішнього ринку стане стимулом для економічного розвитку, «потягне» збільшення надходжень в бюджет», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі одного із українських ЗМІ.
    Він  розповів, що закладені ріст «мінімалки» та прожиткового мінімуму на 10% ситуацію зовсім не змінять. Те ж стосується і +23% приросту на соціальний захист. Без підйому економіки, сприяння створенню нових робочих місць, умов ведення бізнесу для самозайнятих громадян і малого, середнього бізнесу фінансове навантаження на бюджет триватиме, соціальні проблеми не вирішуватимуться. 
    Анатолій Кінах вкотре акцентував і на тому, що податкова реформа знову затягується,  а проект бюджету підготовлений на старій фіскальній системі, що є неефективною та, на жаль, беззмінною ось уже 2 роки. Саме тому бізнес не має орієнтирів на наступний рік, не може скласти свої плани, не готовий  пролонгувати минулорічні договори, укласти нові.
    «Наше спільне завдання – уряду і ділової громади – зупинити процеси деіндустріалізації, не дали країні скотитися до рівня сировинного придатку цивілізованого світу. Рецепт тут простий – економічне зростання, яке забезпечуватиметься за рахунок доступності кредитів,  податкових стимулах для інвесторів, інноваційних компаній, сприятливої експортної політики, дерегуляції. Дуже важливо, щоб в державі була підготовлена програма економічного, промислового розвитку, де всі названі складові були системно представлені і доповнювали один одного. Проект бюджету має бути проектом  економічного росту, передбачати  скорий вихід з кризи», – зауважив президент УСПП.   

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.