• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Органами військової прокуратури Центрального регіону України вживаються заходи щодо повернення державі земель оборони

    Опубликовано: 2016-09-19 08:42:07

    Військовою прокуратурою Центрального регіону України проводиться постійна робота щодо захисту інтересів держави в сфері використання земель оборони.
    Так, виявлено ряд порушень законодавства в земельній сфері, а саме встановлено незаконні рішення органів місцевого самоврядування щодо вилучення з користування Міністерства оборони України та інших військових формувань земель оборони.
    Зокрема, службові особи Віта-Поштової сільської ради Києво-Святошинського району Київської області, перевищуючи свої повноваження, надали попередню згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади нерухомого майна військового містечка, чим зменшили площу земель оборони з 32 га до 12 га. За цим фактом військовою прокуратурою Київського гарнізону внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 364 КК України, досудове розслідування триває та подано позов до суду про скасування цього неправомірного рішення.
             Також, виявлено факт прийняття рішення Київською міською радою, без згоди Міністра оборони України, про переведення частини земель оборони в Києві площею 5,8 га до земель запасу житлової та громадської забудови. Військовою прокуратурою Центрального регіону України, з метою визнання вищевказаного рішення нечинним, подано позовну заяву, розгляд якої триває.
    Крім того, до господарського суду міста Києва військовим прокурором Житомирського гарнізону заявлено позов про визнання недійсним та скасування рішення Житомирської обласної ради щодо незаконного надання місцевому мисливсько-рибальському клубу мисливських угідь на території земель військової частини площею 752 га та одного з державних підприємств Міноборони України площею 2252, 4 га. Розгляд справи триває.
    Поряд з цим, встановлені факти самовільного захоплення земель оборони.
    Так, на території однієї з військових частини, яка дислокується в Київській області, невстановленими особами самовільно зайнято земельну ділянку загальною площею 2,6 га. Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону внесено відомості до ЄРДР (ч. 1 ст. 197-1 КК України). Досудове розслідування триває.
    Також, встановлено самовільне захоплення земельної ділянки площею 63 га злітно-посадкової смуги аеродрому однієї з військових частин. За цим фактом військовим прокурором Чернігівського гарнізону зареєстровано кримінальне провадження (ч. 1 ст. 197-1 КК України), а також до суду пред’явлено позов про звільнення цієї землі, який задоволено, рішення суду виконано, а земельну ділянку приведено в первинний стан та повернуто військовій частини.
    Побідні факти виявлені військовими прокуратурами Київського, Вінницького, Полтавського, Черкаського, Житомирського та Білоцерківського гарнізонів.
    Крім того, мають місце випадки порушення вимог ст. 101 Лісового кодексу України. Установлено, що в межах Вінницької лісогосподарської дільниці Шепетівського військового лісгоспу виявлено незаконну порубку дерев в кількості 39 штук на загальну суму 530 тисяч гривень. Проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 367, ст. 246 КК України.
    Загалом, упродовж 2016 року органами військової прокуратури Центрального регіону реально повернуто 103 га земель оборони у власність держави.
     
    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.