• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 11 вітчизняних підприємств стали переможцями конкурсу Міністерства фінансів "Краще підприємство кварталу"

    Опубликовано: 2005-12-06 16:27:00
    Приріст обсягу сплати податків – ключовий критерій визначення підприємств - переможців Конкурсу, започаткованого Міністерством фінансів. За результатами першого етапу конкурсу (за ІІІ квартал 2005 року) сьогодні в Клубі Кабінету Міністрів відбулося нагородження керівників одинадцяти підприємств - лідерів у нарощенні сплати податків до Державного бюджету України. (Див. перелік підприємств). Почесні грамоти та відзнаки - срібні гривні, виготовлені за зразком грошової одиниці Київської Русі, з відтиском „Міністерство фінансів України” – вручав переможцям Міністр фінансів Віктор Пинзеник.
     
     «У квітні цього року я виступив із Зверненням до підприємців, в якому закликав – разом - урядові та бізнесу - піти назустріч людям, - підкреслив, говорячи про зародження ідеї проведення Конкурсу Віктор Пинзеник  - Я попросив підприємців всієї України зробити жест доброї волі – щомісячно нарощувати сплату податків. Мені приємно, що бізнес-середовище відгукнулось на цей заклик, і як результат, ми маємо перевиконання планів надходжень до Державного бюджету». За словами Міністра, «це значить, що кожен, хто наростив хоч на копійчину сплату податків до народної казни, – вірить у майбутнє України і зробив свій власний крок в реалізацію програми Президента України по радикальному оновленню нашого життя».
     
    Віктор Пинзеник  зазначив, що результат першого етапу конкурсу Міністерства фінансів «Краще підприємство кварталу» очевидний – підприємці починають виходити з тіні: «Ми вдячні всім, хто зробив такий крок. І вдячні тим, хто готується його зробити, хто прагне того ж, що і кожен громадянин – розвитку економіки своєї держави. Окрім того, що це патріотично, насправді це ще і далекоглядне розуміння перспективи власного розвитку в умовах рівних і чесних правил гри, які прагне встановити держава».  
     
    Уряд і Міністерство фінансів зокрема, розуміє складні обставини, у яких працює сьогодні підприємець, і готові сприяти вирішенню його проблем, стати реальним партнером, підкреслив Міністр. Урядом вже скасовано багато норм регулятивного характеру для спрощення процедур відкриття і ведення бізнесу. І це, акцентував Віктор Пинзеник, лише перші кроки, зроблені державою для сприяння підприємництву.
     
     У Держбюджеті на 2006 рік та на довгострокову перспективу Міністерство фінансів пропонує поступове зниження податкового навантаження. За словами Віктора Пинзеника, податок на додану вартість, податок на прибуток та акцизний збір мають підлягати удосконаленню в частині спрощення процедури адміністрування. Передбачається також поступове зниження ставок податків на додану вартість і прибутку підприємств, запровадження єдиного соціального податку.
     
    Віктор Пинзеник закликав підприємства – переможці Конкурсу і надалі тримати марку першості. «Ви розумієте, що Ваша чесна праця потрібна суспільству, - сказав Міністр. - Ви дали добрий знак – стосунки держави та бізнесу дійсно змінюються на краще».
     
     Прес-служба МФУ
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.