• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через бездіяльність державних органів влади сім’я з трьома дітьми на лінії розмежування понад два роки була позбавлена соціального захисту та підтримки

    Опубликовано: 2016-09-02 12:09:55

    Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина звернулася до заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергія Устименка з вимогою невідкладно вжити заходів щодо виявлення сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які знаходяться на лінії розмежування, та забезпечити їх соціальний захист.
    Як відомо, Уповноваженим здійснюється постійний моніторинг стану дотримання прав дитини в Україні, зокрема, права на освіту дітей, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції.
    Так, в ході здійснення такого моніторингу було виявлено сім’ю Д., у якій виховуються троє дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опікою. Родина проживає у селищі Жованка (Бахмутський район Донецької області), яке знаходиться на лінії розмежування.
    «Нами було з’ясовано, що про сім’ю опікуна не було відомо місцевій службі у справах дітей. Діти понад два роки були позбавлені соціального захисту та підтримки», – наголошується у листі Представника Уповноваженого.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.