• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу НКЦПФР по справі ПАТ «Імпульс-плюс»

    Опубликовано: 2016-07-20 08:39:59

    Вищий адміністративний суд України 6 липня 2016 року, розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу НКЦПФР на рішення судів першої та апеляційної інстанцій по справі за позовом ПАТ «ІМПУЛЬС-ПЛЮС» про скасування рішення НКЦПФР щодо зупинення торгівлі цінними паперами товариства на будь-якій фондовій біржі від 16 квітня 2015 року №550, прийняв рішення на користь Комісії, задовольнивши часткового касаційну скаргу та направивши справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
     
    У квітні 2015 року ПАТ «ІМПУЛЬС-ПЛЮС» звернулося до суду з позовом про визнання протиправним та скасування рішення НКЦПФР щодо зупинення торгівлі цінними паперами товариства на будь-якій фондовій біржі.

    Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 вересня 2015 року позов було задоволено. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 4 листопада 2015 року рішення суду першої інстанції залишено без змін.
     
    Не погоджуючись з рішеннями судів попередніх інстанцій, НКЦПФР звернулася до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою. Переглядаючи рішення судів попередніх інстанцій, з урахуванням доводів касаційної скарги, колегія суддів ВАСУ дійшла висновку, що задовольняючи позовні вимоги, суди попередніх інстанцій дослідили не всі обставини винесення рішення Комісією.

    Оскільки судами попередніх інстанцій порушені вимоги щодо всебічного, повного та об'єктивного дослідження усіх фактичних обставин, які мали значення, що призвело до ухвалення рішень, які не відповідали вимогам щодо законності та обґрунтованості, рішення судів попередніх інстанцій були скасовані, а справа направлена на новий розгляд.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.