• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повторний моніторинговий візит до Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату виявив, що в закладі залишилися проблемні питання

    Опубликовано: 2016-07-01 12:45:01

    Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з представниками громадськості здійснили повторний моніторинговий візит до Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату Закарпатської області, де проживають понад 320 осіб з розладами психіки.
    Монітори зауважили, що після  проведення першого візиту у наглядових кімнатах установи було демонтовано решітки на вікнах та ґратовані двері. Підопічних, які проживали та працювали у підсобному господарстві, перевели до інтернату.
    Водночас монітори констатували, що в закладі залишилися проблемні питання.
    Зокрема, помитися підопічним можна лише раз на два тижні. У приміщенні бані не проведений ремонт та не облаштовані перегородки між лійками; виламані міжкімнатні двері у житлових корпусах; не відремонтовано сантехнічне обладнання;  побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни (в одному з корпусів працює один унітаз, а другий – відімкнений від водопостачання, у санітарній кімнаті брудний одяг зберігається поряд з чистим).
    Не вирішена проблема забезпечення підопічних меблями, насамперед, тумбочками, шафами та стільцями.
    Всі підопічні, крім тих, які залучені до трудотерапії (прибирання території, допомога у підсобному господарстві, у харчоблоці, пральні тощо), нічим не зайняті. А ті гуртки, заняття в яких проводяться для дорослих чоловіків (малювання, ліплення з пластиліну, плетіння з бісеру, вишивка тощо), популярністю серед мешканців не користуються.
    Новопризначений директор , здійснюючи з квітня 2016 року опіку над 35 недієздатними підопічними відповідно до рішення суду, звернулася до попереднього директора інтернату – колишнього опікуна цих недієздатних підопічних, – щоб він надав інформацію щодо використання їхніх особистих пенсійних коштів. Однак ані новопризначений директор, ані представники моніторингової групи з цими документами не змогли ознайомитися, оскільки їх не було надано.
    Стосовно цих та інших виявлених проблем і недоліків підготовлено акти реагування Уповноваженого з прав людини, які будуть направлені керівництву Генеральної прокуратури України, Мінсоцполітики та Закарпатської облдержадміністрації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.