• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • САП та НАБУ вимагають збільшити заставу для «соратників» Онищенка»

    Опубликовано: 2016-06-24 08:36:30

    24 червня в Апеляційному суді Києва об 11.30 та 12:00  відбудуться судові засідання, на яких розглядатимуться скарги прокурорів САП оскаржуватимуть розміри застав, призначених Солом’янським судом стосовно двох співорганізаторів корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» В.Постного та О.Рябошапки.
    Вони були заарештовані і взяті під варту 18 червня за рішенням Солом’янського районного суду. При цьому розміри застав, призначених судом стосовно В.Постного та О.Рябошапки були найменшими (1 млн. грн та 1,5 млн. грн відповідно) в порівнянні з сумами застав, призначених пересічним учасникам «газової схеми» (від 50 млн. грн до 200 млн. грн).
    Антикорупційні прокурори вимагають від Апеляційного суду м. Києва суттєво збільшити розмір застав.
    Засідання розпочнуться 24 червня об 11:30 та 12:00 під головуванням суддів апеляційного суду м. Києва Д.Масенка (11:30) та В. Глиняного (12:00) за адресою вул. Солом'янська, 2-А.
    Підозрювані у вчиненні злочину, передбаченого ст.209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), внесли відповідні застави та у середу, 22 червня, були звільнені із Лук’янівського слідчого ізолятора. Однак одразу після звільнення під заставу детективи НАБУ затримали В.Постного та О.Рябошапку.
    Нагадуємо, 17 і 18 червня за результатом розгляду клопотань детективів НАБУ, погоджених із прокурорами САП, щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає 1,003 млрд. грн.
    Судові засідання відкриті для преси.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.