• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вслід за світовими котируваннями, нафтопродукти на Українській енергетичній біржі продовжили рух

    Опубликовано: 2016-06-23 12:23:16

    У вівторок, 22 червня 2016 року на електронному торговому майданчику ТБ "Українська енергетична біржа" пройшли чергові спотові торги нафтопродуктами на внутрішньому ринку № UGV-23, виробництва ПАТ "Укргазвидобування". Всього на торги було виставлено 7 810 тон нафтопродуктів. У підсумку біржової торгової сесії було реалізовано 5 495 тон на загальну суму 105,486 млн грн на базисі поставки EXW Шебелинське ВПГКН, Яблунівське ВПГ та філії ГУ "Львівгазвидобування" з типом відвантаження – автотранспорт та залізниця.
    За результатами проведених електронних біржових торгів, було реалізовано понад 70,36% виставленого обсягу нафтопродуктів, що є доволі високим показником. За більшістю лотів спеціалістами біржі відзначається продовження негативного тренду минуло тижня. Зниження попиту на нафтопродукти одразу ж відобразилося на цінах енергоресурсів. Найбільше зниження цін відзначається на бензин. Так ціна на А-95 знизилась на 200 грн/т порівняно з минулими торгами, ціна на бензин А-92 знизилась на 316,99 грн та 410,77 грн за тонну відвантаженням автотранспортом і залізницею відповідно, а бензин А-80 знизився на 600,00 грн/т відвантаженням автотранспортом та 460,71 грн/т відвантаженням залізницею.
    "Ми спостерігаємо продовження негативного тренду на світових майданчиках, які знаходять відображення й на нашому ринку. Не є правильним говорити, що зниження цін, чи їх зростання є абсолютним благом, адже ринок постійно знаходиться у пошуку точки рівноваги і ми раді, що на нашому біржовому майданчику такий рівень формується постійно і є орієнтиром для решти учасників позабіржового ринку", - заявив після торгів Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.
     За словами аналітика консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренко, нафтопродукти Шебелинського ГПЗ, зокрема бензини підвищеної якості Евро-4, тільки почали користатись попитом на українському ринку. "Серед операторів та споживачів в Україні є думка, що вітчизняне не може бути якісним. Компанії виробнику треба дуже багато приділити зусиль щодо популяризації якісного пального власного виробництва", - каже експерт. За його даними, наразі нового Шебелинського бензину через аукціони продається близько 60-70% від запропонованого об‘єму. "Це є реакція ринку на пропозиції імпортованих бензинів, зокрема виробництва Мозирського НПЗ (Білорусь), якого за 19 днів червня в Україну було відвантажено понад 70 тис. т. Але в перспективі, при правильному маркетингу, і ціна, і об‘єми продажу нафтопродуктів УГВ вийдуть на належний рівень", - вважає Сіренко.
     
    Довідково: Торги енергоресурсами ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" на торговому майданчику Української енергетичної біржі проводяться щовівторка на регулярній основі. У торгах приймають участь одні з найбільших трейдерів внутрішнього ринку. Згідно повідомлень УГД, підприємство в березні 2016 року перейшло на випуск бензинів типу Євро-4. Дизельне паливо стандарту Євро-4 компанія зможе виробляти з вересня 2016 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.