• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТРИВАЮТЬ ДИСКУСІЇ НАВКОЛО ЗАНОНОПРОЕКТУ ПРО ВВЕДЕННЯ КВОТ НА УКРАЇНОМОВНУ ПІСНЮ НА РАДІОСТАНЦІЯХ

    Опубликовано: 2016-06-16 15:33:39

    13 червня 2016 року відбулася прес-конференція на тему «Захисти український формат: чим живе рок, фольк та інша музика, яку не почуєш на радіо», за участі народних депутатів, організаторів українських музичних фестивалів, представників радіостанцій, артистів та громадських активістів.

    Цього тижня плануєтся повернути до розгляду у Верховній Раді  питання україномовних квот на радіо. Нагадаємо, вже кілька місяців тривають суперечки з приводу законопроекту №3822. Нещодавно понад 80 представників громадських організацій та  понад 260 українських артистів, музикантів та культурних діячів звернулися до депутатів з вимогою встановлення квот для україномовної музики на радіо за принципами громадського законопроекту №3822. Однак лобісти проросійських медіа-холдингів внесли на розгляд альтернативний законопроект №3822-1, який встановлює квоти лише формально, та має безліч винятків для зниження та відміни квот. Одним із аргументів на зниження квотування,  яким апелюють лобісти, є відсутність достатньої кількості якісного музичного контенту для форматних радіостанцій.

    Прес-конференція відбулася за участі Народного депутата України Ганни Гопко, представником ГО «Відсіч» Сергія Оснача, представника оргкомітету фестивалю RESPUBLICA 2016 Альони Дмуховської, учасників гурту KozakSystem: Івана Леньо, Володимира Шерстюка, Богдана Буткевича –  гурт Sweetlo, автора-виконавця Сергія Файфури. А також до розмови долучилися на онлайн-включенні директор першої комерційної радіостанції Волині «Радіо SiD» Андрій Зубенко та Артем Галицький – музичний редактор онлайн-радіостанції «SKOVORODA».

    Досить радикально висловив свою позицію Іван Леньо, лідер гурту «KozakSystem»: «Ми ведемо себе принизливо, коли шукаємо якісь там відсотки, які би влаштували неукраїнських власників українських медіа і якось м’яко пояснили б суспільству, що пора захищати українське».

    Альона Дмуховська, представник музичного фестивалю сучасного вуличного мистецтва RESPUBLICA 2016, наголосила, що підтримку мають отримувати, як україномовна музика, так і іншомовна, якщо вона зроблена в Україні. А ще, зазначила, що дуже рідко організатори фестивалю знаходять нові цікаві гурти, почувши їх пісню на хвилях FM-радіо.

    Богдан Буткевич, гурт Sweetlo, журналіст «Український тиждень», переконаний, що зараз українські музиканти не мають ресурсів конкурувати з іноземними виконавцями. «Для того, щоб це змінилося, більш широкі верстви населення мають захотіти слухати українську музику. Але 90% людей у всьому світі слухають ту музику, яку їм крутять. Відповідно, щоб 35-37 мільйонів українців, яке і є тим полем, яке має давати гроші, аби український шоу-бізнес міг розвиватися, українські мовники мають почати крутити українську музику», – зазначив музикант.

    Артем Галицький, музичний редактор онлайн-радіостанції «SKOVORODA» висловив свою недовіру  до музичних редакторів, та їх бажання підтримувати нову україномовну пісню:
    «Вони не можуть навчити музичних редакторів, яким це нецікаво, знайти і полюбити і поставити українське в ефір. Вони не зможуть пояснити слухачу, про що ця музика і чому її варто полюбити», – зазначив він.

    Як ми можемо побачити, ніхто не збирається втрачати надію на прийняття законопроекту. Тож ніхто не здається і боротьба триває!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.