• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадськість тисне: квоти на радіо можуть повернути на розгляд за тиждень

    Опубликовано: 2016-06-10 15:54:36

    Понад 80 представників громадських організацій, українських артистів та діячів музичної індустрії звернулися до депутатів з вимогою встановлення квот для україномовної музики на радіо за принципами громадського законопроекту №3822. До основних вимог підписантів увійшли розмір квоти - не менше 35%, однакова квота для всіх радіостанцій та форматів, рівномірне виконання квоти кожну чверть доби, в тому числі у прайм-тайм. Повернення до розгляду питання очікують вже на наступному тижні.

    «Врахування цих принципів у законопроекті є для нас принципово важливим. Україні потрібен якісний прозорий закон, який би справді розв’язав проблему дискримінації україномовних виконавців на радіо, а не створив ілюзію розв’язання цієї проблеми.» - йдеться у зверненні.

    Нагадаємо, робота над законопроектом №3822 тривала понад пів року із залученням широких кіл громадськості, виконавців та діячів культури, підтримку фінального тексту законопроекту висловили понад 260 українських артистів, серед яких як представники старої школи (Анатолій Говорадло, Назарій Яремчук, Анатолій Матвійчук, Павло Зібров), так і молоді гурти (Біла Вежа, The Doox, Фіолет, Фліт, Врода), як відомі зірки (Тоня Матвієнко, Оркестр Янки Козир, Пікардійська терція, Kozak system, Сестри Тельнюк, ДахаБраха) так і ті, що лише починають свій творчий шлях (Без Обмежень, Ейра, Скрімерс, Флайза, Теді Ведмеді).

    Минулого тижня за кілька днів до голосування лобісти проросійських медіа-холдингів внесли на розгляд альтернативний законопроект №3822-1, який встановлює квоти лише формально, та має безліч винятків для зниження та відміни квот. Проте, завдяки тиску громадськості, протягнути лобістський законопроект парламентарям таки не вдалося, і обидва законопроекти повернули на розгляд Комітету.

    За інформацією з джерел у Верховній Раді, активна позиція громадськості може змусити парламентарів повернутися до розляду питання квотування уже на наступному тижні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.