• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ФЕДЕРАЦІЇ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ ВВАЖАЮТЬ, ЩО МОРАТОРІЙ НА ПЕРЕВІРКИ БІЗНЕСУ МАЄ БУТИ ПРОДОВЖЕНИЙ ДО КІНЦЯ 2016 РОКУ

    Опубликовано: 2016-06-02 12:45:53

    У 2015 році третину від загальної кількості перевірок бізнесу здійснили контролюючі органи, які мали бути ліквідовані у рамках реформи, розпочатої урядом у 2014 році. Ці держоргани зібрали з бізнесу майже половину від загальної суми адміністративних штрафів – це майже 8 млн. грн.  Такі результати моніторингу наводить Федерація роботодавців України у своєму щорічному дослідженні впливу на бізнес державних контролюючих органів.

    В Федерації зазначають, що з 16-ти контролюючих органів, які мали припинити свою діяльність шляхом злиття, у реальності були ліквідовані лише два. Крім того, на сьогодні ще й досі здійснюються 1032 контрольно-наглядові функції, які реформою передбачалось скоротити майже удвічі – до 680. Таким чином, роблять висновки в ФРУ, кількість органів, що здійснюють контрольні функції в Україні, не зменшено на 51%, як передбачалось у 2014 році. Отже, заявлена минулим складом Кабінету Міністрів ще 1,5 роки тому реформа з оптимізації контролюючих органів не відбулась, зазначають в Федерації.

    В організації також оцінили дерегуляційний ефект за перше півріччя 2015 року, коли діяв мораторій на перевірки бізнесу, та друге півріччя, коли мораторій не діяв. Кількість перевірок за час відсутності мораторію збільшилася у 1,3 рази, а сума адміністративних штрафів зросла більш ніж у тричі. Сума фінансових санкцій, накладених на юридичних осіб, взагалі збільшилася у 64 рази. Тільки Державною фіскальною службою, за період відсутності мораторію на перевірки, було накладено фінансових санкцій на суму майже 5,5 млрд. грн. 

    Найбільше перевіряли бізнес у період, коли мораторій не діяв, Державна фіскальна служба, Державна служба України з надзвичайних ситуацій і Державна санітарно-епідеміологічна служба (знаходиться на стадії ліквідації). За сумою накладених фінансових санкцій на юридичних осіб лідирують Державна фіскальна служба, Державна інспекція сільського господарства (знаходиться на стадії ліквідації) та Державна служба України з безпеки на транспорті.

    Федерація роботодавців України звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням прискорити ліквідаційні процедури органів центральної виконавчої влади, що продовжують здійснювати контрольно-наглядові повноваження. Крім того, враховуючи зменшення навантаження на бізнес в період дії мораторію на перевірки, в Федерації наголошують на необхідності продовжити мораторій на проведення планових перевірок до кінця 2016 року, для всіх суб'єктів господарювання без виключення. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.