• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП залучає канадський бізнес до співпраці із вітчизняними підприємцями

    Опубликовано: 2016-06-02 08:42:15

    Український бізнес отримав шанс знайти вигідних партнерів та замовників в Канаді. УСПП як масштабне ділове об’єднання вітчизняних промисловців і підприємців підпише угоду про співпрацю із Канадською федерацією незалежного бізнесу, яка міститиме  домовленості з активізації двосторонніх економічних контактів. Про це йшлося під час зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха з виконавчим директором Федерації Даніелем Келлі в рамках Європейського бізнес-саміту в Брюсселі.
    Канадська федерація незалежного бізнесу – велика асоціація, що об’єднує десятки впливових ділових структур цієї країни, 109 тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу. Саме цей бізнес  є опорою економіки Канади та має стати таким і в Україні, підкреслили сторони. Зокрема, партнери пропонують зосередити найбільшу увагу саме на напрямку його розвитку  та готові ділитися досвідом щодо продуманих та ефективних інвестицій в найперспективніші сфери економіки.
    Підтвердженням намірів сторін щодо розвитку співпраці стане підписання угоди про співробітництво. Вже влітку цього року в Канаді будуть проведені переговори між організаціями та складений спільний план дій із конкретними завданнями, термінами та зобов’язаннями.
    За словами президента УСПП Анатолія Кінаха, ці зусилля дадуть можливість українському бізнесу збільшити та диверсифікувати свій експорт, не обмежуючись лише європейським напрямом, щоб  компенсувати втрати на східних ринках,  а також залучити іноземних інвесторів до розвитку виробництва, запуску нових проектів тощо.
    В даному контексті сторони висловились за необхідність підписання вже парафованої Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, адже це значно підвищить результативність економічного партнерства між державами, дасть стимул для зростання об’ємів експорту та імпорту, інвестування.
    Нагадаємо, зазначений договір передбачає поступове (протягом 10 років) взаємне зниження імпортних мит на більшість продуктових груп, що в результаті має привести до скасування 98% зборів.
    Український експорт до Канади в січні-лютому 2016 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виріс на 73,3% – до 19,4 млн. дол, а імпорт з цієї країни – на 29,3%, до 47,9 млн дол.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.