• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП проводить в Брюсселі перемовини із європейським бізнесом щодо нарощування співпраці

    Опубликовано: 2016-04-19 08:52:46

    Делегати від української громади промисловців та підприємців відбули до Брюсселю для зустрічі із представниками BUSINESSEUROPE – найбільшої ділової асоціації Європи, що лобіює інтереси бізнесу. Зокрема, в рамках запланованої зустрічі президент УСПП Анатолій Кінах та генеральний директор BUSINESSEUROPE Маркус Бейрер домовляться про координацію спільних дій на 2016 рік по нарощуванню партнерських контактів, реалізації спільних проектів. В тому числі - між національними галузевими асоціаціями, конкретними підприємствами тощо.

    Нагадаємо, наразі між організаціями підписаний та діє Меморандум про співробітництво, що передбачає здійснення низки конкретних заходів. Це стосується спільного моніторингу взаємних зобов’язань України та ЄС відповідно до змісту Угоди про асоціацію, консультування тощо. Окремо буде проведений аналіз та оцінка ефективності програм ЄС, до прикладу - «Інструмент адаптації до ЗВТ», які спрямовані на підтримку українського бізнесу.

    Сторони обговорять пріоритетні напрямки взаємодії бізнес-організацій України та ЄС. Так, вітчизняні промисловці зацікавлені у поглибленні комунікацій в різних секторах економіки – ІТ-галузі, сфері енергоефективності та енергозбереження, малому та середньому бізнесі.

     «У нас колосальні можливості, розвинувши які – вийдемо на пряму сталого зростання економіки. До прикладу, той же сектор ІТ-технологій – ми лідируємо в Європі по обсягам послуг, є конкурентоздатними, пропонуємо якісний продукт. Те саме (щодо якості і стандартів) стосується переробної, легкої промисловості. Українським підприємцям для виходу на експорт потрібно значно інвестувати в модернізацію виробництв, в цьому може допомогти налагодження тісних партнерських, коопераційних зв’язків із європейськими діловими асоціаціями та окремими компаніями. В свою чергу, останні також зацікавлені в такій взаємодії через доступність та якість української продукції», - зазначає президент УСПП Анатолій Кінах.

    Співпраця між партнерами продовжиться і в напрямку участі у цілій низці ділових форумів, що проводитимуться як в Україні, так і ЄС. Це можливість не тільки презентувати себе, але налагодити потрібні комунікації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.