• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Працювати над своїм або чому немає універсального європейського досвіду децентралізації

    Опубликовано: 2016-04-08 08:26:27

    Фаховою дискусією щодо проблем децентралізації завершився другий день ІІ Європейського конгресу  місцевого самоврядування. "Чи існує оптимальна модель децентралізації?" - відповідь на це запитання шукали політики, науковці та експерти з Польщі, Молдови і Росії. В обговоренні взяв активну участь голова обласної ради Олександр Біленький. Після зваженої, аргументованої дискусії учасники дійшли висновку - немає універсальної моделі децентралізації, яка була б однаково успішною у будь-якій країні.
    - Об'єднання громад, їх господарювання - це процес зі своїми унікальними особливостями у кожній із громад без виключення. І саме на цій унікальності і потрібно будувати процес децентралізації, якщо ми хочемо досягти успіху. Якою б запальною не була дискусія, єдиним залишається твердження: немає місцевого самоврядування - немає демократії. І як би важко не було, ми маємо рухатись вперед. Бо як сказав Лешек Бальцерович: "За реформи треба боротись. У кожної реформи є опоненти. Якщо немає незадоволених, то немає і реформи", - підсумував голова обласної ради Олександр Біленький.  
    У фіналі другого дня конгресу голова обласної ради представив Полтавщину своїм колегам.  Розповів про децентралізацію у області та перспективи розвитку територіальних громад.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.