• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З результатів референдуму в Нідерландах треба зробити конструктивні висновки

    Опубликовано: 2016-04-07 13:11:51

    Україна зробила свій стратегічний вибір щодо інтеграції в світовий, європейський політичний, економічний простір, і це рішення має незворотній характер. Важливішими вехами на цьому шляху було  підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС,  відкриття зони вільної торгівлі з 1.01.2016р. з Євросоюзом. В той же час марно було думати, що процес євроінтеграції буде легким та безхмарним. Саме тому необхідно без катастрофізму сприйняти результати референдуму в Нідерландах та зробити з того, що відбулося, конструктивні  висновки. Такої думки дотримуються в УСПП, Антикризовій раді громадських організацій.
    «Було зрозуміло с першого дня формулювання наших інтеграційних прагнень: успіх на цьому шляху залежить лише від нас самих, від якості виконання українцями власного «домашнього завдання». Вступ в ЄС не має розглядатися як самоціль, це лише отримання нових стимулів та можливостей для динамічного формування в країні демократичних світових стандартів – верховенства права, рівності усіх перед законом, захисту прав людини, умов для розвитку громадянського суспільства та конкурентоспроможної економіки. Дуже велике значення в роботі з євроінтеграції має викорінення корупції на всіх рівнях, створення розумного та  демократичного за змістом балансу впливу усіх гілок влади на процеси в країні, зростання якості життя громадян.  Запитаємо себе – чи добре виконує Україна ці завдання?», – наголошує президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    На його думку, процеси глибинного реформування суспільно-політичної системи, економіки перетворилися в їх імітацію у супроводженні зростання політичної кон’юнктури. Це є очевидним для  наших міжнародних партнерів, які вже не добирають виразів з оцінки неефективності діяльності органів державної влади, невиконання Україною певних зобов’язань в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
    «Майже чотири місяці діє режим вільної торгівлі з Євросоюзом, рік до того працювали  торгові преференції з боку Європи. В той же час в країні немає жодної програми, в тому числі галузевої, з адаптації до європейських стандартів та технічних регламентів, відбувається те, що називається втрата можливостей. Україна займає 162 місце з 178 країн, які були досліджені, за рівнем економічних свобод, 130 місце з корупції тощо. Треба системно та чесно проаналізувати такі факти, осмислюючи неприємні   для нашої  держави підсумки референдуму в Нідерландах», – підкреслює А.Кінах.
    Однак це не означає, переконаний він,  що Україні  треба сповільнитися на євроінтеграційному шляху. Навпаки, треба дуже наполегливо рухатися вперед,  доводячи власну самодостатність, силу, готовність реформуватися. Керівництву держави на основі професійної чіткої взаємодії усіх гілок влади – парламентської, президентської, урядової за участі громадянського суспільства   –  необхідно критично проаналізувати соціально-економічну ситуацію, сучасні реалії щодо євроінтеграційних процесів.  А потім докласти максимальних зусиль, щоб вийти з соціально-економічної, політичної кризи, на основі високої відповідальності перед народом переформатувати парламентську коаліцію, створити професійний, нової якості уряд, який зробив би чіткі, конкретні та системні програми розвитку країни, зростання економічних показників, рівня життя людей.
    «Лише сконсолідована, єдина, економічно самодостатня країна в змозі захистити власні національні інтереси, перемогти  в гібридній війні, зайняти гідне місце в світовій, європейській спільноті», – підсумував лідер ділової спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.