• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київрада не повернула громаді дитячий санаторій «Салют»

    Опубликовано: 2016-03-24 08:59:27

    Постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту вкотре розглянула питання  передачі  у комунальну власність  приміщення дитячого спеціалізованого санаторію «Салют». Однак, щоб повернути заклад на баланс міста, голосів 16 березня не вистачило. Про це своїй сторінці в мережі Facebook повідомила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Ольга Балицька.
    Крім того, за словами депутата, представник Київради, який мав би відстоювати інтереси санаторію в суді, просто не з'явився на судове засідання напередодні засідання комісії.
    Як відомо, спеціалізований санаторій «Салют» є  історичною пам'яткою столиці, та чи не єдиним дитячим закладом охорони та профілактики здоров'я в центральній частині міста з вузькою спеціалізацією лікування психоневрологічних захворювань у дітей.
    У 2007 році Київрада прийняла рішення дозволити Головному управлінню охорони здоров'я та медичного забезпечення укласти інвестиційний  договір з ТОВ «Фонд розвитку будівельних ініціатив». У свою чергу Фонд зобов`язувався збільшити кількість ліжок та покращити умови перебування дітей в санаторії. Натомість «Салют» було переведено на іншу адресу, а будівлі санаторію передані у власність Фонду з порушенням порядку приватизації майна.
    «Спільно з ініціативною групою, ми внесли пропозицію до Київради  скасувати рішення про передачу будівель і споруд дитячого спеціалізованого санаторію «Салют» по вул. Гоголівська, 26-28 у приватну власність. Також, ми ініціювали розірвання інвестиційного договору», – зазначає Ольга Балицька.
    Також депутат зазначила, що буде наполягати, аби Департамент правового забезпечення КМДА визнав позов до Київради про скасування  рішення щодо передачі дитячого закладу у приватну власність та розірвав інвестиційний договір. При цьому, видати відповідне доручення Департаменту повинен міський голова.
    «У міської влади є всі можливості вирішити ситуацію, треба тільки почати це робити», –переконана Ольга Балицька.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.