• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подія, яку не можна пропустити

    Опубликовано: 2016-03-23 09:05:25

    Вчений Харківського національного університету радіоелектроніки, професор Яків Соломонович Шифрін, визнаний в усьому світі засновник статистичної теорії антен, що заклала фундамент сучасної радіолокації та радіофізики, отримав престижну нагороду Аерокосмічного товариства Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (AESS IEEE).
    З цією нагородою від найбільшої в світі професійною асоціації по просуванню інновацій та технологій, яка об’єднує більше 400 тис. науковців та інженерів у більш ніж 160 країнах, Яков Соломонович фактично став чи не єдиним вченим на планеті, що зібрав найголовніші галузеві нагороди світу: американську, європейську та радянську. Окрім відзнаки AESS IEEE, він також у 2014 році став єдиним у світі вченим, який отримав нагороду Європейської мікрохвильової Асоціації за видатну професійну діяльність. У радянські часи він також був відзначений премією ім.О.Попова «за роботу, що зробила фундаментальний внесок в теорію та техніку антен», яка присуджувалася лише раз в три роки.
    Урочиста церемонія вручення нагороди AESS IEEE  відбудеться на святковому засіданні Вченої ради університету 25 березня 2016 року о 13.30 в актовій залі ХНУРЕ, яке буде відкритим для представників ЗМІ. Після святкового засідання розпочнеться робоча частина Вченої  Ради ХНУРЕ, де буде ініційоване висування кандидатури Я.С.Шифріна на звання почесного громадянина Харкова.
    УВАГА! О 13.00 буде  організований підхід до журналістів професора Я.Шифріна. 

    Нагорода AESS IEEE присуджується за розробки, які зберегли свою актуальність протягом останніх 20-ти і більше років. Таким чином, автори нагороди відзначають цінність вкладу вчених в розвиток науки в історичному контексті. Присуджується щорічно з 1949 року одній людині або групі за «значні вклади в появу систем, яких не було раніше і що існують сьогодні».
    Яків Соломонович Шифрін – заслужений діяч науки і техніки України, Президент Української національної асоціації «Антени», довічний дійсний член Міжнародного товариства радіоінженерів (Life Fellow IEEE), доктор технічних наук, професор. Він є засновником нового наукового напряму – статистичної теорії антен (СТА), а його дослідження в області СТА вважаються базисними в загальній теорії і практиці антен. Ця теорія дозволила вперше досліджувати в повному обсязі властивості і потенційні можливості реальних антен і отримала широку сферу застосування. Монографія Я.Шифріна стала настільною книгою науковців і інженерів, що працюють в області антен, фахівців, що займаються поширенням хвиль, радіолокацією, акустикою, оптикою і т.д.У минулому році Яків Соломонович відзначив 95-річний ювілей, але і досі він працює на кафедрі та консультує молоде покоління вчених.

    Контактна особа: Марина Косенко 093 414 79 60

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.