• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кравченко: «Сьогодні головний клієнт служби зайнятості – це роботодавець»

    Опубликовано: 2016-03-22 15:29:19

                Державна служба зайнятості змінила пріоритети у роботі на користь роботодавців і закликає усі підприємства звертатись за підбором персоналу. Про це заявив заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко під час прес-конференції у Києві.
                «Кількість поданих вакансій у січні цього року була найнижчою за останні 15 років, що призвело до дисбалансу на ринку праці – на одну вакансію претендувало 19 безробітних. Тому, на виконання завдання Міністра соціальної політики Павла Розенка ми активізували процес реформи в межах своїх повноважень, не чекаючи відповідних законодавчих змін. Ми змінили підходи до роботи і сьогодні головний клієнт служби зайнятості – це роботодавець. Служба має базу із понад півмільйона шукачів роботи, тож закликаємо усіх роботодавців звертатись до центрів зайнятості для підбору персоналу», –  зазначив С. Кравченко.
                За його словами, однією із головних функцій служби зайнятості є підбір кадрів для роботодавців. Протягом січня-лютого 2016 року служба укомплектувала майже 100 тисяч вакансій, тобто понад 2000 громадян щоденно знаходили роботу. Сьогодні база шукачів роботи служби зайнятості налічує 508 000 працівників, і роботодавець зможе без проблем знайти для себе гідного кандидата на роботу.
                Окрім підбору персоналу, роботодавець може отримати у службі зайнятості послуги з безкоштовної підготовки або перепідготовки безробітних на спеціальності під його власне замовлення. Так, у відомстві служби зайнятості 11 власних центрів профтехосвіти, які навчають безробітних під конкретне замовлення роботодавців. Для прикладу, у січні поточного року служба зайнятості уклала угоду про безкоштовне навчання 400 швачок з числа безробітних на замовлення одного з найбільших підприємств легкої промисловості України. Протягом 2015 року СЗ підготувала під замовлення роботодавців 33 тисячі фахівців за понад 70 різними спеціальностями.
                С. Кравченко наголосив, що звертаючись до служби зайнятості, роботодавці можуть отримувати компенсацію сплати ЄСВ за створення нових робочих місць для працевлаштування окремих категорій населення. А при працевлаштуванні людей з числа внутрішньо переміщених осіб роботодавці можуть отримати компенсацію не тільки ЄСВ, але й заробітної плати протягом 6 місяців (за умови працевлаштування такого безробітного на термін, що удвічі перевищує термін виплати компенсації).
                Протягом 2015 року послугами служби зайнятості скористалось близько 200 тисяч роботодавців. С. Кравченко зазначив, що саме активізація роботи із роботодавцями допоможе вивести ринок праці із кризи та скоротити кількість безробітних в Україні.
                Заступник Голови ДСЗ підкреслив, що запровадження зміни в пріоритетах роботи вже дало свої результати і станом на 1 березня кількість шукачів роботи на одне робоче місце зменшилась до 13 чоловік. «Разом із тим, прийняття Верховною Радою відповідних законодавчих змін, які дозволять створити Національне агентство зайнятості, розв’яже нам руки і дозволить поліпшити ситуацію на ринку праці набагато швидше, ніж це відбувається зараз», – наголосив С. Кравченко.
                До відома, у минулому році Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству соціальної політики розробити і направити на розгляд Кабінету Міністрів України законопроект про створення Національного агентства зайнятості, яке буде створено в рамках реформування Державної служби зайнятості. У грудні 2015 року Міністр соцполітики Павло Розенко заявив, що робота над цим законопроектом завершена. За його словами, законопроект проходить фінальне погодження у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.