• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада підприємців при КМУ допоможе службі зайнятості із вакансіями

    Опубликовано: 2016-03-21 12:12:56

                21 березня Державна служба зайнятості та Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України підписали Меморандум про співпрацю, яким передбачена активізація роботи з легалізації праці та укомплектування вакансій.
                Меморандум підписали заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко та Голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко.
                «Ринок праці переживає не кращі часи, тому, не чекаючи прийняття відповідних законодавчих змін, ми вже розпочали реформу в рамках своїх повноважень. Перше, що було змінено – це підходи до роботи. Сьогодні наш клієнт номер один – це роботодавець. І вже є перші результати: якщо дисбаланс між вакансіями та шукачами роботи у січні складав 19 до 1, то сьогодні це вже 13 до 1. Звісно, коли парламент проголосує за створення Нацагентства зайнятості, зміни відбуватимуться набагато швидше. Але чекати ми не маємо права. Бізнесу потрібні кваліфіковані робітники, а безробітним вакансії, тому сьогодні ми розпочинаємо співпрацю із найбільшими об’єднаннями бізнесу в Україні, серед яких на перших місцях – Рада підприємців при КМУ», – зазначив С. Кравченко.
                Для бізнесу, за словами С. Кравченка, служба зайнятості також надає безкоштовні послуги з навчання робітників під конкретне замовлення роботодавців, підбір персоналу на виконання тимчасових робіт, а також компенсації заробітної плати та ЄСВ при працевлаштуванні окремих категорій населення.
                «Одна з основних проблем бізнесу – це підбір персоналу. І я говорю не тільки про бізнес, який розпочинає свою діяльність, але й про існуючі десятиліттями підприємства. Як казав Генрі Форд «Усі мої заводи без професійних робітників зупиняться і перетворяться на купу брухту за кілька років». Тому плідна співпраця із найбільшим в Україні тримачем бази працівників значно полегшить роботу сотням підприємств, які об’єднує навколо себе Рада підприємців при КМУ», – зауважив Л. Козаченко.
                Він розповів, що Рада підприємців при КМУ є потужним лобістом інтересів українського бізнесу. До її складу входять 84 представника національної бізнес-спільноти, які представляють усі сфери економіки України. Основним завданням Ради є забезпечення взаємодії Уряду із бізнесом, створення правових,  економічних  та  організаційних умов для подальшого розвитку підприємницької діяльності, а також підготовка пропозицій щодо формування державної економічної, податкової та митної політики, спрямованої на забезпечення захисту інтересів суб'єктів господарювання.
                С. Кравченко відмітив, що сьогодні одним із ключових напрямків співпраці із роботодавцями є робота з легалізації праці. Адже велика частина підприємств ще досі виплачують заробітну плату «у конвертах», уникаючи сплати єдиного соціального внеску. Він зазначив, що з 2016 року держава пішла назустріч роботодавцям і задля легалізації праці скоротила розмір ЄСВ до 22%. «Тепер черга роботодавців піти назустріч державі і вивести заробітні плати з тіні», – підкреслив С. Кравченко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.