• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місто Суми стає «розумним» завдяки технологіям Microsoft

    Опубликовано: 2016-03-21 12:11:29

    В рамках ініціативи Microsoft CityNext Сумська міська рада та «Майкрософт Україна» підписали Меморандум про взаєморозуміння.
    Компанія «Майкрософт Україна» та Сумська міська рада підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співпрацю у галузі реалізації проектів ініціативи Microsoft CityNext у місті Суми. Долучення до глобальної ініціативи Microsoft CityNext – можливість для міста Суми стати на шлях технологічного розвитку та отримати статус одного з найбільш інноваційних міст України. Впровадивши сучасні технології в процес муніципального управління, Суми перетворяться в «розумне» та сучане місто, яке відкриває перед бізнесом нові можливості, а також забезпечує громадян електронними сервісами, що ставлять потреби людей на перше місце.
    «Ефективно використовувати сучасні інструменти управління нам допомагають інформаційні та комп`ютерні технології. У Сумах вже запроваджено проект «Відкрите місто», створені загальнодоступні точки WI-FI у комунальному транспорті та загалом у місті, ми також працюємо з електронними петиціями, ведуться перемовини щодо відстеження руху транспорту у реальному часі та створення централізованої системи відеоспостереження тощо. Завдяки співпраці з Microsoft сподіваємося за допомогою технологій вирішувати нагальні потреби сум’ян та запроваджувати зручні електронні сервіси», – зазначає Олександр Лисенко, міський голова міста Суми.
    З метою успішної реалізації проекту фахівці Сумської міської ради разом із консультантами Microsoft розроблять дорожню карту з розвитку IT-інфраструктури міста та запровадженню електронних сервісів для громадян. Серед пріоритетних завдань, які стоять перед містом Суми: централізоване об'єднання усіх структур міської влади, ЖКГ в одну інфраструктуру, створення порталу для міських жителів, туристичного інтерактивного порталу для відвідувачів міста Суми, системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації, впровадження новітніх інформаційних технологій у галузі ЖКГ (проекти по тепло та водозабезпеченню), а також у процес управління системами охорони здоров'я та освіти.
    «Я вважаю, що в наш час міста мають можливість скористатися технологічними тенденціями у повному обсязі, адже отримати доступ до будь-яких технологій сьогодні як ніколи просто, – коментує Надія Васильєва, генеральний директор «Майкрософт Україна». – В рамках реалізації міжнародної ініціативи Microsoft CityNext ми пропонуємо містам інноваційні підходи до зміни управління та технологічні інструменти, які допомагають спростити процес взаємодії громадян з органами міської влади та скоротити витрати міста».
    «Звісно, для реалізації задуманих планів необхідні фінансові вливання та наполеглива праця. Тому наше співробітництво триватиме щонайменше п’ять років», – говорить міський голова.
    Для максимально ефективної взаємодії Сумська міська рада створить робочу групу, яка відповідатиме за надання всієї необхідної інформації і ресурсів для розробки та впровадження проекту, координацію, співпрацю, дотримання узгоджених кроків та термінів зі сторони міста.
    «Microsoft Lync вже майже рік успішно використовується у роботі контакт-центру ПАТ «Сумське НПО ім.М.В.Фрунзе». Цей досвід може стати корисним для Сумської міської ради в процесі впровадження системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації. Адже рішення Microsoft дозволяють гарантувати високу масштабованість і катастрофостійкість інфраструктури», – впевнений Олексій Рябенков, член робочої групи Сумської міської ради.
    Microsoft CityNext – це глобальна ініціатива компанії Microsoft з розвитку місцевого самоврядування міст світу, що дає людям можливість власноруч змінювати свої міста і своє майбутнє. Основою підходу є потреби звичайної людини, жителя міста, співробітника адміністрації або представника структур бізнесу. До ініціативи Microsoft CityNext приєдналися уже багато міст з усього світу: Тель-Авів (Ізраїль), Окленд (Нова Зеландія), Барселона (Іспанія), Буенос-Айрес (Аргентина), провінція Хайнань (КНР), Гамбург (Німеччина), Манчестер (Великобританія), Москва (Росія), Філадельфія (США), Чженчжоу (КНР) та інші.
    В Україні також є приклади використання сучасних технологій на користь жителів міст. Вінницька та Львівська міські ради успішно впровадили ряд технологій Microsoft для ефективної взаємодії з мешканцями міста.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.