• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЕС навчає національні органи влади ефективному отриманню іноземної допомоги у разі серйозної катастрофи

    Опубликовано: 2016-03-16 15:52:51

    Яким чином національні органи влади домовляються з міжнародними зацікавленими сторонами щодо забезпечення максимальної ефективності реагування на катастрофи? 15-16 березня в Києві відбулося дводенне імітаційне навчання, яке проводилось у межах профінансованої ЄС Програми з попередження, готовності та реагування на природні та техногенні катастрофи в країнах Східного партнерства (PPRD East 2). В рамках навчання було перевірено заходи України щодо ефективного прийняття та розміщення міжнародних груп з надання допомоги.
     
    Мета навчання полягала у зміцненні міжінституційної, міжміністерської та міжвідомчої співпраці щодо надання запитів та управління іноземною допомогою у сфері цивільного захисту відповідно до Керівних принципів ЄС щодо підтримки приймаючої країни. В основу навчання було покладено сценарій, за яким на території України сталася серйозна природна катастрофа. Було змодельовано прибуття груп рятувальників з декількох Держав-учасників Механізму цивільного захисту ЄС.
     
    У межах навчання було продемонстровано, яким чином національним органам влади слід сприяти прийняттю, розміщенню та відправленню іноземної допомоги. Цей захід проходив в Українському науково-дослідному інституті цивільного захисту під егідою Державної служби з надзвичайних ситуацій. На ньому були присутні більше 35 експертів з Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Міністерства закордонних справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства оборони, Національної поліції, Міністерства інфраструктури та Державного агентства водних ресурсів.
     
    Жан Франсуа Морет, керівник Флагманської ініціативи PPRD East 2 в Представництві ЄС в Україні, схвалив участь стількох зацікавлених українських органів влади, підкресливши, що «навчання було проведено у надзвичайно реалістичних умовах та стало важливим кроком на шляху до наближення України до Механізму цивільного захисту ЄС».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.