• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підписано Меморандум про співпрацю між Уповноваженим та представниками громадянського суспільства в рамках реалізації Національної стратегії у сфері прав людини

    Опубликовано: 2016-03-16 15:30:06

    Реалізація меморандуму спрямована на сприяння забезпечення дотримання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами принципів, закріплених у частині третій Національної стратегії у сфері прав людини.
    Учасники меморандуму домовилися співпрацювати на засадах інклюзивності, відкритості, прозорості і самоорганізації, використовуючи інформаційні ресурси для висвітлення виконання  урядового Плану дій з реалізації  Національної стратегії. 
    Меморандум  визначає, що  організації громадянського суспільства  самостійно залучають необхідних експертів та організації, а також координують їхню роботу;  збирають та узагальнюють інформацію залучених експертів та організацій від  центральних органів виконавчої влади  (ЦОВВ);   взаємодіють із ЦОВВ шляхом участі у робочих групах, нарадах, публічних заходах, а також у проведенні експертиз проектів нормативно-правових актів;  готують відповідні розділи звітів тощо.
    Учасники меморандуму домовилися про те, що починаючи з березня 2016 року кожні 2 місяці готуватимуть та оприлюднюватимуть  проміжні звіти за результатами поточного моніторингу виконання Плану дій, а також річні звіти.
    Долучитись до Меморандуму мають можливість громадські організації, представницькі органи корінних народів, міжнародні організації та експерти, надіславши повідомлення про приєднання за адресою: semyorkinaks@gmail.com.
    З текстом Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та  представниками громадянського суспільства можна ознайомитися за посиланням:  http://www.ombudsman.gov.ua/ua/publication/agreement/16316-rp-memorandum-pro-spivpratsyu-mizh-predstavnikami-gromadyanskogo-suspilst/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.