• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фестиваль млинців проти забудови стадіону «Старт»

    Опубликовано: 2016-03-11 15:39:59

    Скуштувати найрізноманітніші  млинці кияни зможуть 13 березня на стадіоні «Старт», який знаходиться на Лук’янівці. О 12:00 там розпочнеться чергова «Масниця» організована місцевою громадою. Крім самих млинців заплановано дегустація варень, участь у майстер-класах від шеф-кухаря одного з найпрестижніших київських готелів та цікаві конкурси. Організатори в особі ініціативи «Старт», футбольний клуб «Старт» та регбійний клуб «Кармелюк» обіцяють насичену програму, де кожен зможе знайти щось для себе. Від дорослих до дітей.

    В планах: пізнавальні квести, конкурси та майстер-класи. Спортивна программа, у якій перший президент Федерації регбі України покаже, як правильно вправлятися з овальним м’ячем і розповість про англійську гру – регбі. В певній мірі, цивілізований різновид традиційної для Масниці забави – бої лава на лаву.

    «Вже котрий рік ми проводимо це свято, щоб привернути увагу до загрози знищення стадіону. Будівництва на його місці торговельно-розважального чи житлового комплексу. Проводимо громадою, тож це гарна площадка зустрітися не лише київським активістам, але всім сусідам району Лукянівка та Шулявка і гостям. Це лише частка нашої активності»- розповідає координатор свята, яка представляє ініціативу «Старт» Анна Сарапіон.

    «В теплу пору року у нас тут функціонує кіноклуб під відкритим небом. На стадіоні тренуються діти та підлітки в футбольном клубі «Старт». Проводять свої заняття регбісти, бігуни. Є секція з фар леку», - продовжує активістка. Ми намагаємося зробити «Старт» відкритою площадкою, де люди могли б культурно збагачуватися, займатися спортом, спілкуватися і просто проводити свій вільний час. Стадіон – це фактично унікальне місце у нас на районі, одна з найбільших зелених зон, центр мікрорайону. Разом з тим це історична памятка. Тут знаходиться пам’ятник футболістам що загинули від рук фашистів, територія входила в зону на якій розміщувався концтабір, тут проходили змагання які пізніше було міфологізовано під назвою «матч смерті».

    13 березня

    З 12:00 до 18:00

    «Масниця на Старті»

    Адреса: вул. Шолуденка, 26-28, стадіон «Старт»

    Вхід та млинці безкоштовні

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.