• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НКЦПФР схвалила зміни до Порядку ведення реєстру аудиторських фірм

    Опубликовано: 2016-03-02 09:05:51

    НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні, яке відбулось 1 березня 2016 року, схвалила доопрацьований проект «Про затвердження Змін до Порядку ведення реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів» (далі – Реєстр).

    Запропоновані зміни пов’язані, зокрема, з приведенням Порядку у відповідність до Закону України «Про адміністративні послуги» в частині встановлення термінів надання адмінпослуг, необхідності повідомлення заявника про видачу Свідоцтва про внесення до Реєстру, внесення змін до Реєстру та видачі дубліката Свідоцтва, чи отримання нового Свідоцтва у випадку його переоформлення.

    Загалом Комісія підвищила вимоги до аудиторських фірм, які бажають бути включеними до Реєстру. Крім свідоцтва Аудиторської палати України та мінімальної кількості працюючих за основним місцем роботи аудиторів, аудиторська фірма повинна надавати Комісії свідоцтво про відповідність системи контролю якості, видане Аудиторською палатою України, мати власний веб-сайт та здійснювати аудиторську діяльність не менше 3 років.

    Крім того, передбачено, що аудиторська фірма у процесі провадження своєї діяльності зобов’язана повідомляти НКЦПФР про всі зміни даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви на внесення до Реєстру та подавати щорічно інформацію про результати своєї роботи.

    Аудиторська фірма при виконанні завдання з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства, що становить суспільний інтерес, у разі підозри, що могли мати місце або мали місце порушення, зокрема, шахрайство щодо фінансової звітності такого підприємства, та бездіяльності щодо такого питання, зобов’язана поінформувати листом про це НКЦПФР.

    Також відтепер аудиторська фірма може бути виключена з Реєстру через відсутність надання аудиторських послуг професійним учасникам ринку цінних паперів протягом 12 місяців, від дати включення в Реєстр.

    Аудиторські фірми, які у 2013-2015 роках були внесені до Реєстру, протягом 2 місяців з дня набрання чинності нового Порядку, повинні надіслати до Комісії необхідні документи для внесення в Реєстр.

    Доопрацьований проект змін до Порядку оприлюднено на офіційному веб-сайті НКЦПФР для ознайомлення з ним учасників ринку, і надання протягом 10 днів своїх пропозицій та зауважень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.