• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідження MasterCard доводить, що споживачі стали більше цікавитися платіжними інноваціями

    Опубликовано: 2016-02-24 09:03:17

    У 2015 році кількість обговорень платіжних сервісів у соціальних мережах збільшилася в 2 рази.

    На Всесвітньому конгресі мобільних технологій (Mobile World Congress) компанія MasterCard оприлюднила результати свого четвертого щорічного дослідження Mobile Payments Study, проведеного спільно з дослідницькою фірмою PRIME Research. Відповідно до результатів, по всьому світу держателі карток очікують від банків і роздрібних мереж рішень для мобільних платежів у режимі реального часу, що засвідчує збільшення кількості відповідних коментарів у соціальних мережах більш ніж у два рази лише за один рік.

    У 2015 році близько 2 млн постів і коментарів у соціальних мережах Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube та на форумах стосувалися мобільних платежів. У той час як у 2012 році, коли Mobile Payments Study проводилося вперше, їхня кількість склала тільки 85 000. Таке стрімке зростання інтересу — це закономірне продовження 2-річної тенденції позитивних відгуків про технологію мобільних платежів.

    Розширення платіжних можливостей 

    Згадування цифрових гаманців, включно з Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay та MasterPass, були присутні у 97 % всіх дискусій на тему мобільних платежів у 2015 році та стосувалися переважно запуску нових продуктів та вдосконалення сервісу. Популярними темами стали безконтактні картки (47 %), біометричні дані (33 %), особисті платежі (14 %) та «розумні» предмети одягу і аксесуари (6 %).

    Обговорення безконтактних карток здебільшого стосувалися перспективи їх використання в системах громадського транспорту в різних куточках світу, а також можливості розраховуватися безконтактними картками під час проведення головних спортивних подій світу.

    Кількість згадувань годинників, браслетів та інших «розумних» аксесуарів зросла більше ніж у 30 разів протягом останнього кварталу 2015-го (порівняно з першим кварталом цього ж року). 

    Топ-темою залишається безпека

    Надійність та безпека мобільних платежів зберігає лідерство серед обговорень — 94 % споживачів ставляться до якості використовуваних сервісів позитивно чи нейтрально. Це на 3 % більше, ніж у минулому році, та на 24 %, порівняно з 2012-м.

    У 2015 році серед найбільш цікавих тем також були завершення епохи паролів та біометрія, про що свідчать обговорення у соціальних мережах 163 країн світу. Платежі з автентифікацією за відбитками пальців та електрокардіограмою (ЕКГ) були привабливими темами для користувачів протягом усього року, в той час як одним з головних драйверів (55 %) дискусій про біометрію лишалася верифікація за допомогою селфі.

    Про дослідження

    Компанія MasterCard спільно з дослідницькою фірмою PRIME Research провела четверте щорічне дослідження Mobile Payments Study, метою якого є відслідковування динаміки обговорень нових способів оплати. В результаті аналізу понад двох мільйонів постів та коментарів за останній рік у соціальних мережах Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube і на форумах вдалося охопити дискусії на 61 ринку в усіх куточках світу.

    Цьогорічне дослідження засвідчило зростання інтересу до нових способів оплати — із цією метою було проаналізовано понад 1,6 млн оригінальних постів і понад 433 000 перепостів, зокрема коментарі споживачів і обговорення новин. Використовуючи власну методику та технології для аналізу соціальних медіа, дослідницька фірма PRIME визначила ключові тренди серед нових методів оплати, а саме: біометричні дані, безконтактні картки, електронні гаманці, особисті платежі та «розумні» предмети одягу і аксесуари.

    Фінальний звіт містить цінну аналітичну інформацію щодо тенденцій розвитку нових продуктів і категорій мобільних платежів у різних регіонах і країнах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.